Macau: Geen Peugeot aan de start na uitsluiting 778 Autosport

Lo Ka Chun - Peugeot 207Lo Ka Chun - Peugeot 207
We vermeldden eerder al dat er waarschijnlijk een Peugeot aan de start zou staan van de laatste races van het FIA WTCC 2011. Reeds toen maakten we de kanttekening dat de bolide door de technische controle diende te geraken alvorens deze effectief mocht deelnemen aan de meeting en nu blijkt er zich net op dat punt een probleem te stellen...
Het originele plan van 778 Autosport was om twee weken geleden, in Shanghai op het Tianma Circuit, reeds een Peugeot 207 in te zetten voor Lo Ka Chun. Logistieke problemen waren de officiële oorzaak van het forfait toen. Beter nieuws was er voor de huidige meeting, in Macau, tot de wagen gepresenteerd werd aan de scrutineers.

Bij de technische controle eerder deze week kwamen namelijk problemen met de conformiteit van de wagen aan het licht. De Peugeot 207 van Lo Ka Chun bleek niet overeen te stemmen met de homologatiefiche, waardoor de stewards besloten 778 Autosport uit te sluiten van de meeting. Hierdoor wordt het deelnemersveld teruggebracht tot 25 wagens.

Foto: FIA WTCC


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op vrijdag 18 november 2011 om 08:08


Andere publicaties op Racingworld.be...