BMW blijft volop inzetten op GT3

Team Schübert - BMW Z4 GT3Team Schübert - BMW Z4 GT3
Ter gelegenheid van de einde seizoensfeestelijkheden in het BMW hoofdkwartier te München, kwam Jens Marquardt - hoofd van de afdeling motorsport - met enkele interessante uitspraken betreffende de Z4 GT3. Het moge duidelijk zijn dat BMW's GT3 centraal staat in het klantengamma van de Beierse constructeur. Voor 2012 zal de Z4 verder intensieve ontwikkelingen ondergaan tijdens de winter, met als doel de prestaties van afgelopen seizoen te overtreffen.
“Wij geloven dat het GT3 concept een grote toekomst voor zich heeft,” steekt Jens Marquardt van wal. “Een snelle blik naar het aantal constructeurs dat actief is in deze klasse zegt genoeg. Het niveau van het veld ligt ongelofelijk hoog en wij zullen er dan ook alles aan doen om te verzekeren dat de BMW Z4 GT3 zal blijven winnen in de handen van onze privé teams.”
 
BMW oogt dus meer dan ooit zich te engageren in het GT3 gebeuren. Nu de toekomst van het WK GT meer dan waarschijnlijk bij de GT3 klasse zal liggen, oogt de aanwezigheid van een Z4 op de grid dan ook aannemelijk. Gezien Marc VDS Racing, dat oorspronkelijk de Z4 zou inzetten in het WK, zich heeft teruggetrokken uit het kampioenschap, moet BMW wel eerst nog een team vinden dat de wagen wil inzetten.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT op zondag 27 november 2011 om 00:46


Andere publicaties op Racingworld.be...