24H of Daytona: Olivier Beretta naar Ferrari - Lucas Luhr naar Ford

Ferrari F458 Italia Grand-AmFerrari F458 Italia Grand-Am
Olivier Beretta is al jarenlang vaste rijder bij GM en behaalde aan het stuur van een Corvette vijf GT titels in de ALMS. Met een Corvette won de Monegask ook zesmaal zijn klasse bij de 24 uren van Le Mans, zo ook verleden jaar in de klasse GTE-Pro. Het is dan ook met verrassend dat zijn naam nu prijkt op de lijst van de zes rijders die deelnemen voor Team RISI Competizione aan de 24 uren van Daytona.
Team RISI Competizione schreef verleden maand twee nieuwe Ferrari's F458 Grand Am in voor de 24 uren van Daytona, maar maakte de namen van alle rijders toen nog niet bekend. Nu gaf het team wel een lijst vrij van de zes geselecteerde piloten die de twee wagens zullen bemannen. Vijf van de rijders hadden al een connectie met het Italiaanse merk, maar de zesde piloot, Olivier Beretta spendeerde het grootste deel van zijn GT carrière bij Corvette. Na enkele jaren in formule wagens gereden te hebben en het tot de F3000 geschopt te hebben, ging de Monegask over naar de GT wagens, eerst bij Oreca-Viper en later bij GM-Corvette. Met dit laatste merk behaalde hij verscheidene klasse overwinningen en titels. De vijf overige rijders die voor het team uitkomen zijn de Italianen Gianmaria Bruni, Giancarlo Fisichella en Andrea Bertolini, de Fin Toni Vilander en de Braziliaan Rafael Matos.

Ook bij de DP klasse geraken er steeds meer namen bekend. Zo komen Allan McNish, Lucas Luhr en Tony Kanaan uit voor Starworks Motorsport, dat twee Riley-Ford’s ingeschreven heeft. Op de eerste wagen vinden we huidig FIA GT1 kampioen Lucas Luhr terug, bijgestaan door ex-Toyota F1 rijder Alan McNish, Ryan Dalziel, Enzo Potolicchio en Alex Popow. Ook de tweede wagen wordt bemand door een topteam met InyCar sterren Tony Kanaan, Ryan Hunter-Reay en Ernesto José Viso tezamen met Miguel Potolicchio en Maurizio Scala. Met zulke teams hoopt het Starworks Motorsport, dat verleden jaar de laatste race van het kampioenschap won nu het seizoen al winnend aan te vatten.

Foto: Risi Competizione


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 04 januari 2012 om 15:03


Andere publicaties op Racingworld.be...