Krijgt Sébastien Buemi een tweede kans bij Red Bull Racing?

Sebastien Buemi - Scuderia Toro RossoSebastien Buemi - Scuderia Toro Rosso
Sébastien Buemi wordt voor het Formule 1 seizoen 2012 dan toch opnieuw opgevist door Red Bull. De protégé van de Oostenrijkse energiedrankgigant maakt reeds jaren deel uit van het meubilair, maar werd eind afgelopen jaar onverwacht aan de deur gezet bij Scuderia Toro Rosso. Red Bull Racing maakt vandaag echter bekend dat het besloten heeft om de Zwitser een contract als test- en reserverijder aan te bieden, naast wereldkampioen Sebastian Vettel en Mark Webber.
"Het is goed dat ik nog een jaar bij Red Bull kan blijven en zeker bij het team dat wereldkampioen is. Ik had vanzelfsprekend liever races afgewerkt, maar voor Red Bull Racing aan de ontwikkeling van de wagen werken is toch wel een geschikt alternatief", licht Buemi toe.

"Voor Sébastien was het logisch om door te gaan met Red Bull, nadat hij reeds sinds 2004 behoort tot het junior team. Hij kent het team goed uit 2008 en heeft de afgelopen drie jaar veel ervaring opgedaan. Hij zal belangrijke tests en simulatiewerk afwerken voor ons doorheen het jaar en zal daarnaast elke Grand Prix bijwonen.

Foto: Georges De Coster


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Formule 1
op donderdag 05 januari 2012 om 12:06


Andere publicaties op Racingworld.be...