12H of Bathurst: 32 wagens aan de start

Met de 12 uren van Abu Dhabi nog maar net achter de rug, kunnen we ons nu al opmaken voor de volgende winter endurance race. Op 26 februari wordt de 12 uren van Bathurst in Australië verreden, een wedstrijd die net als de 24 uren van Dubai open staat voor GT- (GT3, GT4 en Cup) en toerisme wagens. Er werden 32 inschrijvingen ontvangen, zes meer dan verleden jaar.
Bij de 32 ingeschreven wagens vinden we 18 GT’s, waarbij GT3 de topklasse vormt. De toekomstige winnaar moet normaal gezien in deze categorie te vinden zijn. Groot favoriet  is Audi dat drie zeer potente wagens aan de start brengt. Twee R8 LMS GT3’s worden er ingezet door Phoenix Racing met Mies/O’Young/Jöns en Lowndes/Luff/Eddy als rijders, terwijl United Autosports een derde Audi voor Patterson/Li/Yu aan de start brengt. Tegenstand zal er voornamelijk moeten komen van de twee AMG Mercedes SLS, het merk behaalde de tripel in Dubai, van Black Falcon. Bij de Mercedes rijders vindt men ondermeer Jeroen Bleekemolen terug. Een andere snelle noorderbuur is Peter Kox, die ook ditmaal achter het stuur van een Lamborghini Gallardo zal kruipen. Ook niet te verwaarlozen zijn beide Ferrari F458’s, waar we ondermeer de snelle Matt Griffin, maar ook Allan Simonsen, Dominik Farnbacher en Craig Baird terug vinden.

Bij de GT’s hebben we verder nog een Mosler GT3, drie Porsche Cup’s en vijf GT4’s (3 Lotus, 1 Corvette en 1 Nissan). Bij de toerismewagens komt men een allegaartje aan diverse modellen tegen, waaronder diverse BMW’s, maar ook twee Holden’s, twee Mazda’s, een Ford, een Mitsubishi, een Subaru, een Seat en zelfs een Mini Cooper.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 24 januari 2012 om 00:30


Andere publicaties op Racingworld.be...