Vita4One creëert satellietteam voor GT3

Vita4One zal BMW vertegenwoordigen in het nieuwe GT World kampioenschap met de Z4 GT3, maar het team heeft bovendien nog twee Ferrari F458 Italia GT3's in zijn bezit en onderhoudt goede contacten met het Italiaanse merk. Michael Bartels wou de bruggen tussen Vita4One en Ferrari niet opblazen en zocht naar een oplossing om beide F458's toch nog in te zetten. Die oplossing is gevonden in het creëren van een nieuw team, Vita4One Team Italy.
Team Vitasystems - Maserati MC12Team Vitasystems - Maserati MC12
Vita4One Team Italy is dus een satelliet team van het Duitse Vita4One Racing team maar zal volledig onafhankelijk  opereren. Het nieuwe team zal Milaan als thuisbasis hebben en wordt geleid door ex-rijder Matteo Bobbi. Bobbi bestuurde in het verleden onder meer de derde Vitaphone Maserati te Circuit Zolder. De voormalig teamgenoot van onder meer Bert Longin zal dus zijn helm aan de wilgen zal hangen om de post van teamdirecteur op te nemen. Het team zal de Ferrari’s die in bezit zijn van Vita4One prepareren en inzetten in de meest interessante GT3 kampioenschappen.

Een eerste F458 wordt momenteel onder handen genomen en zal zijn debuut meer dan waarschijnlijk maken  in het Italiaanse GT kampioenschap. Ook de Blancpain Endurance Series staan op het programma van het team. Noteren we ook dat Vita4One Team Italy tezamen met AF Corse van Ferrari het statuut van officiële Ferrari Corse Cliente toebedeeld kreeg.

Foto's: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op woensdag 25 januari 2012 om 19:44


Andere publicaties op Racingworld.be...