De bolides voor het seizoen 2012 komen er aan (update: Toro Rosso)

Caterham F1 - Caterham CT01Caterham F1 - Caterham CT01
Verleden donderdag werden de eerste foto’s van de nieuwe Caterham F1 vrijgegeven en tussen nu en het einde van februari zullen alle andere constructeurs hun model 2012 live of via het Internet aan de wereld voorstellen. Morgen al zal via deze laatste weg de McLaren onthuld worden gevolgd door de Ferrari op vrijdag. Hieronder een opsomming van de presentatie datums.
De presentatie verleden week van de nieuwe Caterham CT01 ging, al dan niet bewust, echter volledig de mist in. De bedoeling was om donderdag via het Internet de eerste foto’s van de wagen op de wereld los te laten. Men had er evenwel geen rekening mee gehouden dat er al exclusieve foto’s geleverd waren aan het magazine F1 Racing dat woensdag bij de abonnees in de bus viel. Al snel werden de eerste foto’s via verscheidene social media kanalen gedeeld, waarop Caterham in versneld tempo zijn officiële presentatie afwerkte. Daarbuiten valt de CT01 op door zijn lange platte neus voorzien van twee bulten ter hoogte van de ophanging.

Nu woensdag volgt dan McLaren MP4-27, waarvan men de onthulling rechtstreeks kan volgen op het Internet via de website van het Vodafone McLaren Mercedes team, McLaren.com. Vrijdag is het dan de beurt aan Ferrari. Hieronder vindt u een lijst van de presentatie datums.

01 februari: McLaren
03 februari: Ferrari & Force India
05 februari: Lotus
06 februari: Red Bull & Toro Rosso & Sauber
07 februari: Williams
21 februari: Mercedes
01 maart: Marussia
Begin maart HRT.

Marussia heeft trouwens laten weten dat het team ook dit jaar geen gebruik gaat maken van het KERS systeem. Het ontwikkelingsprogramma van de wagen heeft achterstand opgelopen en het inpassen van een KERS systeem zou alleen nog voor meer vertraging zorgen. Daarnaast zou het systeem slechts goed zijn voor enkele tienden van een seconde winst per ronde, terwijl het team in realiteit meerdere seconden achterop hinkt; er zijn dus andere focusgebieden welke het team een grotere winst moeten opleveren.

Foto: Caterham F1


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 31 januari 2012 om 00:26


Andere publicaties op Racingworld.be...