Kortnieuws met Sutil, Ferrari, Petrov, Kubica en Mercedes

Adrian Sutil werd in München veroordeeld tot 18 maanden celstraf met uitstel en een boete van 200000 euro voor zijn aanval op Eric Lux, directeur van Genii Capital. De ontgoochelde Duitser denkt erover om de autosport voor een tijd vaarwel te zeggen om zich te bezinnen. Sutil was nochtans kandidaat voor het plaatsje van derde rijder bij Ferrari. Ook Mercedes en Caterham zijn overigens nog op zoek naar een derde rijder.
Adrian Sutil had zich gisteren nog geëxcuseerd voor zijn gedrag, maar veel indruk maakte dit blijkbaar niet op de rechter. Bij een ruzie in een nachtclub na de Grote Prijs van China verwondde de Duitse piloot Eric Lux aan de hals met een glas. Deze laatste diende klacht in en Sutil werd nu veroordeeld tot 18 maanden celstraf en 200000 euro boete. De Duitse piloot was aangedaan en besloot om een rustpauze in te lassen in zijn carrière om zich te bezinnen over zijn toekomst. Hij sluit niet uit dat hij zich in de toekomst zal richten op totaal andere bezigheden dan de autosport.
 
Adrian Sutil was na de overstap van Jules Bianchi naar Force India één van de kandidaten voor het zitje van derde piloot bij Ferrari, maar heeft nu dus zelf besloten om zijn Formule 1 carrière tijdelijk stop te zetten. Ook Vitaly Petrov werd getipt als mogelijke kandidaat voor het Ferrari zitje, maar de Rus zelve meldde dat een overstap nu naar het Italiaanse merk te vroeg zou komen en dat hij verkiest om nog meer ervaring op te doen in de koninginneklasse alvorens de stap te zetten naar Ferrari. Het is geweten dat de Petrov een racezitje verkiest boven de rol van testrijder en menigeen linkte hem dan ook aan het enige nog vrije stuurwiel, dat bij HRT. Nochtans zou volgens de laatste geruchten de Rus, gesteund door zijn sponsors, azen op een racezitje bij Caterham en wordt alzo Jarno Trulli teruggedrongen naar de post van reserverijder. Gaat Petrov niet naar Caterham, dan blijft Trulli op zijn plaats en maakt de Nederlander Giedo van der Garde veel kans om het plaatsje van reserve rijder in te pikken.
 
Uit Italië komt dan weer het gerucht als zou Ferrari een voorcontract gesloten hebben met Robert Kubica. De Pool zou testrijder worden bij Ferrari en instaan voor de ontwikkeling van de nieuwe V6 1.6 liter motor voor 2014. De Kubica zou al in juni het stuur kunnen nemen van een oude F1 wagen om alzo zijn fysieke conditie  aan te scherpen. Ferrari heeft vroeger al laten weten de Poolse piloot te beschouwen als een geschikte kandidaat om de kleuren van het merk te verdedigen. Moest Kubica zijn oude vorm herwinnen, dan heeft Ferrari een toppiloot onder contract wanneer de overeenkomst met Massa eind 2012 afloopt.

Ook Mercedes is nog op zoek naar de derde rijder en daar kan de omvang van de aangebrachte sponsorbuidel wel eens een belangrijke rol bij spelen aangezien Petronas zijn sponsoring na dit jaar zou stop zetten. Jaime Alguersuari, die zijn stuur bij Toro Rosso verloor en weigerde om nog verder voor Red Bull uit te komen, weet zich echter wel gesteund door de Spaanse oliegigant Cepsa. Dit en zijn ervaring in de Formule 1 maken hem tot de ideale kandidaat voor her derde Mercedes zitje. Cepsa kan dan in 2013 de vrijgekomen plaats van Petronas over nemen op de flanken van de wagen, maar zal dan waarschijnlijk wel eisen dat Alguersuari een racestuur aangeboden krijgt.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 01 februari 2012 om 05:03


Andere publicaties op Racingworld.be...