Ford klaar voor het WTCC - Volvo komt niet

De komst van Ford naar het WTCC was al enige tijd aangekondigd, nu zijn ook de namen van de rijders vrij gegeven die de wagens ingezet door Team Aon zullen besturen, Tom Chilton en James Nash. Ook Volvo werd dit jaar aan de start verwacht en sommige personen kondigden al de inzet van twee S60's aan. Niets is echter minder waar, het Zweedse merk maakte vandaag bekend dat het dit jaar niet zal deelnemen aan het WTCC, ook niet met de C30 die verleden jaar nochtans mooie dingen liet zien.
Aon, voorheen Arena Motorsport, dat voorheen de Ford Focus inzette in het Britse BTCC, heeft dus nu ook een versie met 1.6 turbomotor klaar, die voldoet aan het WTCC reglement. De krachtbron is gebaseerd op die van de WRC Fiesta en werd ontwikkeld bij Mountune Racing Engines. Dit jaar zal Aon twee wagens inzetten voor de Britten Tom Chilton en James Nash. Chilton rijdt al vier jaar voor Aon in het BTCC en werd in 2010 kampioen bij de independents. James Nash volgde Chilton op als independent kampioen in 2011 aan het stuur van een Vauxhall Vectra.

Zond Volvo verleden jaar nog het Polestar Evaluation Team uit naar het WTCC met een C30 om het pad te effenen voor een officiële deelname met de S60 in 2012, dan stelt het Chinese Gelly, eigenaar van Volvo, nu zijn veto voor een verdere implicatie in het kampioenschap, althans voor dit jaar. De reden is dat Volvo zijn sportief programma volledig concentreert rond de S60, een grote limousine en die past eigenlijk in een ander segment dan de wagens die meedoen aan het WTCC. Voor het WTCC zou het merk dus een kleiner model moeten selecteren en die optie is momenteel niet voorzien. Volvo zal zich de volgende vier jaar toeleggen met de S60 op de Zweedse TTA-Elite Racing Series, het nieuwe Zweedse touring car kampioenschap waar gereden wordt met Silhouetttes.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op donderdag 09 februari 2012 om 00:05


Andere publicaties op Racingworld.be...