Longin/Hezemans/Moser en Leinders/Martin/Palttala met Marc VDS Racing

Naast zijn deelname aan de Supercar Challenge met een Ferrari 430 GT2 zal Bert Longin dit jaar ook de Blancpain Endurance Series betwisten op de tweede BMW Z4 GT3 van het Marc VDS Racing Team. De Leuvenaar zal gekoppeld worden aan de Nederlander Mike Hezemans en de Zwitser Henri Moser. De eerste wagen van het team zal zoals verwacht bestuurd worden door het trio Bas Leinders, Maxime Martin, Markus Palttala.
Het Marc VDS Racing Team bevestigde vandaag dat het voor het tweede jaar op rij zal deelnemen aan de Blancpain Endurance Series (BES), maar dat het zijn inzet zal verdubbelen naar twee wagens. De eerste BMW Z4 krijgt dezelfde bemanning als met welke het team verleden jaar al uitkwam in het kampioenschap. Bas Leinders en Maxime Martin delen het stuur met de Belgische Fin Markus Palttala. De bezetting van de tweede wagen is echter een verassing. Verwachtte men eerst nog dat Fred Bouvy een plaatsje zou krijgen nadat hij de laatste race van het Belcar kampioenschap met de wagen gereden had, dan is het een andere Belg, Bert Longin, die aan het langste eind trekt. Bert Longin heeft natuurlijk heel wat ervaring met GT wagens en betwistte verleden jaar , na enkele seizoenen uitgekomen te zijn in het FIA WK GT1, al de BES aan het stuur van een WRT Audi R8 LMS.
 
Bert Longin: “Er waren verschillende reden waarom ik uitkeek om het Marc VDS Racing Team dit jaar te vervoegen. Vooreerst focussen ze zich dit jaar op één enkel kampioenschap, ze werken op een zeer profesioneel niveau en tenslotte beschikken ze over een zeer snelle wagen. Het is tevens een Belgisch team en ik ken de baron van der Straten al heel lang. Hij en zijn team zijn dit jaar super gemotiveerd om de titel te behalen en dat is tevens mijn ambitie. Verleden jaar was ik derde in de eindstand van het kampioenschap en vierde bij de 24 uren van Spa. Met de VDS BMW Z4 hoop ik zowel voor de titel te gaan als voor de overwinning in Spa."
 
De vijfvoudige winnaar van de 24 uren van Zolder krijgt ondermeer de zeer ervaren Nederlander Mike Hezemans naast zich. Hezemans heeft er eveneens meerdere jaren FIA GT1 opzitten en won tweemaal de 24 uren van Spa. De derde man op de wagen wordt Henri Moser. De Zwitser behaalde in 2007 de titel in het FIA European GT3 kampioenschap en was de seizoenen erna te zien in het Duitse GT kampioenschap, de GT Open en het FIA GT1 kampioenschap. Verleden jaar reed Moser al in de BES met een Aston Martin van het Hexis Team. Met zulk een snelle en ervaren rijders moet het Marc VDS Racing Team ook dit jaar een voorname rol kunnen spelen in het kampioenschap en zelfs dromen van het behalen van de titel.

Foto's: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op donderdag 01 maart 2012 om 18:22


Andere publicaties op Racingworld.be...