Franchi naar Vita4One, Machiels naar AF Corse

Vandaag had op het circuit van Paul-Ricard de eerste van twee testdagen plaats en langzaamaan krijgt men meer zicht op de rijdersamenstelling van de verschillende teams. In het Belgische kamp was het al duidelijk dat Greg Franchi niet langer meer zou uitkomen voor WRT, de regerend BES kampioen nam in Frankrijk plaats achter het stuur van een Vita4One BMW Z4. Louis Machiels zit nog steeds aan het stuur van een Ferrari F458 Italia, maar verhuisde van Vita4One naar AF Corse.
Eigenaardig genoeg was er voor kampioen Greg Franchi niet langer een plaatsje beschikbaar bij WRT Audi en moest de Luikenaar op zoek naar een nieuw team. Bij de testsessie vandaag vonden we Franchi terug bij het team van de Duitser Michael Bartels, Vita4One en hij bevestigde tevens dat beide partijen tot een overeenkomst gekomen waren voor dit seizoen. Wat het programma van Franchi uiteindelijk wordt, GT1, GT3 of beiden is nog niet duidelijk. De wagen waarmee hij vandaag in actie kwam op Paul-Ricard was wel duidelijk de GT1 versie die meteen opvalt door het produceren van een hoger geluidsniveau.  

Louis Machiels en Niek Hommerson die verleden jaar in het BES samen team vormden op een Ferrari F458 van Vita4one, rijden ook dit seizoen weer samen. Het strijdwapen voor een nieuw seizoen BES is opnieuw een Ferrari F458, maar beide kompanen verhuisden naar het Italiaanse AF Corse. Een derde rijder voor de wagen wordt nog gezocht. AF Corse komt trouwens met niet minder dan vier wagens naar de Blancpain Endurance Series, de andere equipes zijn Gaetano Ardagna/Giuseppe Ciro/Daniel Brown, Jack Gerber/Marco Cioci en Yannick Mallegol/Jean-Marc Bachelier/Howard Blanc.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op dinsdag 20 maart 2012 om 22:55


Andere publicaties op Racingworld.be...