Conquest Endurance schakelt over naar Nissan krachtbron

Conquest Endurance - Morgan LMP2Conquest Endurance - Morgan LMP2
Het Belgische Conquest Endurance, dat wegens budget problemen zijn IndyCar programma voor dit jaar op een laag pitje heeft gezet, zet nu alles op het endurance racen. Het team schafte zich een Morgan LMP2 aan en werd tevens distributeur voor Noord Amerika van de door OAK geproduceerde racewagens. Werd de Morgan bij haar debuut tijdens de 12 uren van Sebring nog aangedreven door een Judd motor, dan zal er voor de volgende manche een Nissan krachtbon in de wagen ingebouwd worden.
De tweede manche van het ALMS seizoen vindt dit weekend plaats op het stratencircuit van Long Beach. Er hebben zich 35 wagens ingeschreven waaronder slechts 3 LMP1’s, de strijd zal er zich beperken tot een duel tussen de Muscle Milk HPD ARX-03a en de twee Dyson Racing Lola’s. De LMP2 klasse telt vier deelnemers, twee HPD ARX-03b voor Level 5 Motorsports, een Lola voor Black Swan  Racing en de Morgan van Conquest Endurance.

Verleden maand debuteerde Conquest Endurance in de ALMS met de Morgan Judd LMP2. Voor de rest van het seizoen sloot Eric Bachelart echter een overeenkomst met Nissan North America en vanaf Long Beach wordt de Judd vervangen door de 4.5 liter V8 Nissan. Conquest is het eerste team dat de Nissan motor, die zeer succesvol is in de LMP2 klasse van het WEC, zal inzetten in de ALMS. In Europa kozen de meeste LMP2 teams voor de Japanse motor en Nissan zet nu ook zijn zinnen op de Amerikaanse markt. Ook voor Onroak Automotive, de constructeur van de Morgan, vormt deze deal een interessante basis tot vergelijking. In het WEC koos de constructeur als een van de weinigen voor de Judd motor en de Conquest Morgan is dus de eerste wagen van de Franse fabrikant die door de Nissan wordt aangedreven. Martin Plowman en David Heinemeier Hansson zullen de Morgan besturen bij de race op Long Beach.


Foto: ALMS


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ALMS op vrijdag 13 april 2012 om 00:06


Andere publicaties op Racingworld.be...