24 uren van Spa beloven grandioos spektakel te worden - nu reeds 80 aanvragen

Stéphane Ratel was vanzelfsprekend in Monza aanwezig voor de eerste manche van de Blancpain Endurance Series en hij maakte van de gelegenheid gebruik om de komende 24 uren van Spa voor te stellen. Het belooft een legendarische editie te worden, de BES blaakt van gezondheid en meer dan 80 wagens hebben al een aanvraag tot deelname aan de 24 uren ingediend. Ook het grote Techno Festival, verleden jaar voor het eerst opgezet, zal een vervolg kennen.
Het was een opgetogen Stéphane Ratel die al een tipje van de sluier oplichtte over wat ons binnen drie maand te wachten staat op het circuit van Spa. De SRO topman is zeer tevreden met het succes van zijn laatste succesformule en de 24 uren van Spa beloven het summum te worden van het beste GT kampioenschap klinkt het. De deelnemingsaanvragen stromen binnen en ratel zag zich genoodzaakt om een wachtlijst op te stellen daar er al meer dan 80 geconfirmeerde inschrijvingen toegekomen zijn. De mooiste GT’s van het moment zullen present zijn beweert Ratel verder en hij belooft de aanwezigheid van een tiental McLaren’s en Mercedes SLS alsook een handvol Audi R8’s en BMW Z4’s. Daarbuiten zullen de Nissan GT-R en de Jaguar XKR hun debuut in de Ardennen maken. Het grote aantal deelnemende Belgische teams, waarvan er enkele zullen strijden voor de overwinning, zal ook de Belgische toeschouwers massaal naar het circuit lokken.

Ook het randprogramma zal uitgebreid worden, naast het Britse Formule 3 kampioenschap en de Lamborghini Blancpain Super Trofeo die verleden jaar al aanwezig waren, worden er ook races afgewerkt voor het Formula BMW Asia kampioenschap en het nieuwe BRCC. Dit laatste kampioenschap, zo werd in Monza vermeld, zal zo'n 40 wagens aan de start moeten brengen. Ook het Techno festival kent een vervolg. Kreeg Bob Sinclair verleden jaar de taak om het gebrul van de motoren te overstemmen, dan mogen dit jaar Faithless en onze eigen Milk Inc. vanaf middernacht het publiek bestoken met hun beats.


Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op zaterdag 14 april 2012 om 22:15


Andere publicaties op Racingworld.be...