Maxime Martin opgenomen in het RACB National Team

Maxime Martin - RACB National TeamMaxime Martin - RACB National Team
Het RACB National Team bestaat voortaan uit zes rijders. Bij de volgende 24 Uur van Le Mans (16/17 juni) zal Maxime Martin de Belgische kleuren dragen, aan het stuur van een LMP2-prototype van OAK Racing.
“We zijn heel blij dat we Maxime Martin in het RACB National Team mogen verwelkomen”, stelt Geoffroy Theunis, directeur van RACB Sport. “Maxime is zeker één van de meest getalenteerde Belgische rijders die internationaal actief zijn. Dat wordt overduidelijk bewezen door zijn palmares. Vanaf het moment dat duidelijk werd dat hij zou deelnemen aan de meest prestigieuze manche van het nieuwe wereldkampioenschap endurance – hij start in de 24 Uur van Le Mans aan het stuur van een competitief LMP2-prototype – was het maar logisch dat hij werd opgenomen in het RNT. Binnen OAK Racing, het team waarvoor Bertrand Baguette al uitkomt in LMP1, krijgt Martin een andere talentvolle Belgische rijder als teammaat: Bas Leinders, kapitein van het RACB National Team.”

“Het is een grote eer voor mij om deel te mogen uitmaken van dit prestigieuze team”, stelt de pas 26 geworden Brusselaar enthousiast. “Het feit dat de federatie me in zijn rangen wil opnemen toont aan dat mijn resultaten weerklank beginnen te krijgen. Ik ben vast van plan om van deze heel professionele omkadering gebruik te maken om verder op de internationale autosportladder te klimmen. Ik ben meer dan ooit gemotiveerd om in Le Mans voor de zege in de LMP2-klasse te gaan.”

Bas Leinders, kapitein van het RNT, toont zich niet minder enthousiast: “Na vorig jaar als zevende LMP1 te zijn gefinisht krijgen we opnieuw een grote uitdaging voorgeschoteld. We zullen ons via uitgebreide privé-tests terdege kunnen voorbereiden. Zo kunnen we in een ideale context richting Le Mans trekken.”

Tekst & foto: RACB press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 18 april 2012 om 10:18


Andere publicaties op Racingworld.be...