Zolder: Voorbeschouwing Bert Longin

Van Monza naar Zolder en van BMW naar Ferrari, dat is de wissel voor Bert Longin deze week. De Leuvenaar vocht afgelopen weekend in Monza, tijdens de opener van de schitterende Blancpain Endurance Series nog terug uit een onmogelijke positie naar plaats 11 en bereidt zich nu al voor op de opener van de SuperCar Challenge, het nieuwe Benelux-kampioenschap voor GT's en toerwagens, dat in Zolder van start gaat. De SuperCar Challenge is te gast in de Belgische manche van het WK voor GT-wagens of het FIA GT1 World Championship.
Het was al langer geweten dat Bert Longin het nieuwe Benelux-kampioenschap, samen met Franz Lamot zou rijden, en nu is het dus zo ver. "Ik start inderdaad met een Ferrari 430 GT2 van het Nederlandse VEKA, waarmee ik de top van het klassement ambieer en uiteraard ook wil meespelen voor de titel. Het kampioenschap is echter niet te onderschatten, met onder meer diverse Viper en Corvette en gezien ik met beide wagens geracet heb, weet ik hoe snel die dingen zijn." Daarnaast start Bert Longin met Saker ook in de tweede divisie van de SuperCar Challenge. 

"Ik kijk enorm naar het weekend uit, want met de World GT en de SuperCar Challenge staan er schitterende races op het programma, met traditioneel enorm veel volk op de tribunes. Het is meteen ook de aftrap, op hoog niveau, van het Belgische autosportseizoen, na een lange en moeilijke winter in eigen land. De fans hebben recht op dit schitterende weekend en aan ons rijders om er een fantastische show van te maken! Afspraak in Zolder!"

Bert Longin press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 18 april 2012 om 21:52


Andere publicaties op Racingworld.be...