V8 Superstars: Dubbele overwinning voor Audi op Imola

Pole en overwinningen in de eerste en tweede race, het werd een echte hattrick voor de Zweed Johan Kristofferson en Audi. De terugkeer van Audi naar de Superstars Series is dus niet ongemerkt voorbij gegaan, na twee manches behoort de nieuwe RS5 al bij de favorieten voor de titel. Nochtans draaiden de overwinningen van Kristofferson niet uit op een walk over, tot op het laatste moment moest hij op zijn hoede blijven voor zijn naaste tegenstanders die klaar stonden om van het minste foutje te profiteren.
Bij de eerste race jumpte Kristofferson onmiddellijk vanuit de pole naar de leiding van de wedstrijd. Achter hem werd er hard gevochten voor de ereplaatsen tot de Audi van Morbidelli zich losmaakte uit het peloton en de jacht opende op zijn teamgenoot. Kristofferson ging in het heetst van de strijd wijd over de kerbs en beschadigde daarbij de uitlaat van zijn Audi. Morbidelli kon nu naderen tot vlak achter  de Zweed maar tikte zijn ploegmaar aan waarbij hij zijn radiator beschadigde en moest op geven. Kristofferson won de wedstrijd  voor Larini, Biagi, Sini en Fittipaldi. Met Audi, Mercedes, BMW, Chevrolet en Maserati hebben wij vijf verschillende merken in de top vijf.

Uitslag race 1:
1. Johan Kristofferson – Audi
2. Andrea Larini – Mercedes
3. Thomas Biagi – BMW
4. Fransesco Sini – Chevrolet
5. Christian Fittipaldi – Maserati
6. Vitantonio Liuzzi - Mercedes

Bij de tweede race was het Andrea Boffo die van op de pole de leiding nam, nagezeten door Gabellini en Liuzzi. De oud F1 rijder zou echter snel moeten opgeven met versnellingsbak problemen. Weer liet Morbidelli zich opmerken door een tegenstander aan te tikken, een actie waarvoor de Italiaan een drive through penalty zou krijgen. Ondertussen rukte Kristoffersen op, hij ging eerst het BMW duo Biagi en Gabellini voorbij alvorens zich op de leider te storten. Negen minuten voor het einde moest Boffo er aan geloven en moest even later ging ook nog Biagi aan hem voorbij. Op het einde was er nog opschudding op het einde toen de wagen van de Zweedse leider plots olie en rook begon uit te braken, maar de Audi hield stand en Kristofferson won zijn tweede race op rij voor Biagi en Boffo.

Uitslag race2:
1. Johan Kristofferson – Audi
2. Thomas Biagi – BMW
3. Andrea Boffo – Mercedes
4. Christian Fittipaldi – Maserati
5. Thomas Schöffler – Audi
6. Stefano Gabellini - BMW


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 24 april 2012 om 03:56


Andere publicaties op Racingworld.be...