Zolder First race: Short Race: Ferrari en Porsche zijn de eerste winnaars

Deze morgen vonden in het kader van de Belgium First Races de twee short races plaats. Met 25 wagens aan de start, trokken deze sprintwedstrijden minder deelnemers dan de long race in de namiddag.
In de eerste race verschalkte Hans Thiers (Ferrari F430) de pole-man en eerste leider Fred Bouvy (ProSpeed Porsche 996 GT3 RS) en won alzo de allereerste race van het BRCC kampioenschap. Bouvy eindigde tweede en ging Yves Weerts (Audi R8 LMS) vooraf die na een mooi duel Chris Mattheus (Porsche GT3 Cup) naar de vierde plaats verwees. Vijfde werd de KIA Silhouette van Dockerill. De mooie Aston Marin DBRS 9 van Schmetz tikte maar als zevende aan, na de Scuderia Caira Porsche.

Prospeed Compétition -  Porsche 996 GT3 RSProspeed Compétition - Porsche 996 GT3 RS
In de tweede short race verloren we al snel de Aston Martin met pech en nadat ook de WRT Audi uit de wedstrijd verdween, was de overwinning voor de ProSpeed Porsche van Bouvy. Deze laatste vocht een mooi duel uit met Lémeret, maar de GT2 Porsche was duidelijk de betere van de Cup Porsche van de Scuderia Caira. Frank Thiers miste zijn start, maar kon nog opklimmen naar de derde plaats. De KIA Silhouette kwam nu als vierde over de streep voor de ProSpeed Cup Porsche. 

Marnik Mouchaers zorgde voor foto's van de BRCC short races tijdens de Zolder First race meeting.

Foto's: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BRCC op zondag 20 mei 2012 om 20:48


Andere publicaties op Racingworld.be...