BCC Mechelen zet Chevrolet Cruze 1.6T in

BCC Mechelen - Chevrolet Cruze 1.6TBCC Mechelen - Chevrolet Cruze 1.6T
De eerste meeting te Circuit Zolder moest het team nog laten schieten, maar vanaf round 2 te Spa-Francorchamps over goed twee weken tekent BCC Mechelen present. Strijdwapen van dienst is een nagelnieuwe Chevrolet Cruze, een wagen ontwikkeld door Wiechers Motorsport voor de Duitse Cruze Cup. In de configuratie voor het ADAC-kampioenschap beschikt de bolide over een 130pk sterke atmosferische motor, gecombineerd met trommelremmen die de 1270 kilogram moeten doen stoppen. Dat die formule verre van ideaal is, beseft men bij BCC Mechelen ook en daarom heeft het team besloten een aantal wijzigingen door te voeren alvorens de wagen te laten aantreden in de BRCC.
"Om te beginnen hebben we de krachtbron vervangen door een 1.6 liter turbomotor die 240 pk genereert", licht teamchef Yves De Groote toe. "Ook de radio en CD hebben we vanzelfsprekend verwijderd en daarnaast werd het remsysteem stevig onder handen genomen. Al deze aanpassingen moeten ons in eerste instantie reeds toelaten om te wedijveren voor een podium in de Tourisme Challenger klasse, maar we willen op termijn nog een pak verder gaan. Zo is de de cup-wagen nog veel te zwaar en beschikt deze niet over een sperdifferentieel. Daarnaast zijn ook een regelbare ophanging en de versnellingsbak serieuze kandidaten om onder handen genomen te worden."

Piloten van dienst worden Tom Frans en Maxime en Frederic Sels. De broers Sels voelden de Cruze eerder al aan de tand op Circuit Zolder, maar toen beschikte de wagen nog niet over de turbomotor en bijgevolg waren die prestaties niet echt representatief. De race-assistentie tijdens de BRCC-meetings zal verzorgd worden door de organisatie van Tom Frans, in het verleden nog verantwoordelijk voor het runnen van de Audi TT in onder meer de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup. De ervaringen met de Duitse Coupé van vader en zoon Frans moeten de meccano's helpen om de Cruze zo snel mogelijk op punt te krijgen. "Stap voor stap maken we vorderingen. We rekenen binnen een paar wedstrijden klaar te zijn voor het betere lange-afstandswerk", sluit De Groote optimistisch af. De 24 Hours of Zolder staan eveneens op de planning, al is het financiële plaatje daar nog niet geheel rond. Wat wel vast staat, is dat de Cruze een mooie aanvulling is voor het BRCC veld.

Foto: BCC Mechelen/Yves De Groote


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in BRCC
op donderdag 24 mei 2012 om 19:41


Andere publicaties op Racingworld.be...