Monaco: op naar zes verschillende winnaars in zes races?

Het huidige seizoen kent met vijf verschillende winnaars in vijf races één van de spannendste starts sinds jaren. Menigeen hoopt dat deze trend zich in Monaco verder zet en dat we met Hamilton een zesde winnaar mogen begroeten, alhoewel er ook zege kansen worden toebedacht aan Kimi Räikkönen en zijn Lotus-Renault. Vandaag vonden alvast de vrije trainingen plaats in het prinsdom.
Bij de start van de morgentraining viel het op dat geen enkel team in Monaco zijn reserverijder inschakelde, maar de reguliere rijders toeliet voldoende oefenrondjes te draaien op dit moeilijke stratencircuit. Al snel gingen de tijden naar beneden en het was uiteindelijk Fernando Alonso die met zijn Ferrari de snelste chrono neerzette in 1:16.265. Romain Grosjean plaatste zijn Lotus als tweede voor de Sauber van Sergio Perez, die hier vorig jaar nog een zware crash meemaakte. Hamilton klokte als vierde af voor de winnaar van de GP van Spanje, Pastor Maldonado. Felipe Massa eindigde met de zesde tijd voor Kobayashi, Button, Vettel en Rosberg. Räikkönen legde maar één ronde af alvorens de pits binnen te komen om zijn stuurkolom te laten wisselen. Op het einde van de sessie liet Kovalainen heel wat olie achter in de tunnel na het opblazen van zijn motor.

De tweede sessie duurde maar 15 minuten alvorens de regen, die men pas voor zaterdag verwachtte, het circuit onderzette. De teams zagen de bui hangen en stuurden hun piloten al vroeg de baan op maar de tijd was te kort en het verkeer te druk om veel waarde te geven aan de gereden tijden. Jenson Button toonde zich de snelste voor alweer Grosjean. Massa presteerde weer goed door de derde tijd te rijden voor zijn ploegmaat Alonso. Volgden Maldonado, Rosberg, Webber, Kobayashi, Schumacher en Vettel. Op de natte piste gingen vele piloten in de fout waarbij Kovalainen voor een tweede maal vandaag moest worden weggetakeld.    


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 24 mei 2012 om 23:22


Andere publicaties op Racingworld.be...