Silverstone: Voorbeschouwing Marc VDS Racing

Na een prachtige overwinning in de openingsmanche van de Blancpain Endurance Series trekt het Marc VDS Racing Team volgend weekend als leider en vol vertrouwen richting het Britse Silverstone, voor de tweede wedstrijd van het seizoen. Bas Leinders, Maxime Martin en Markus Palttala, de winnaars in Italië, kruipen opnieuw achter het stuur van de #3 BMW Z4 GT3. BMW #4 wordt opnieuw bemand door het trio Henri Moser, Mike Hezemans en Bert Longin. Zij zullen proberen om de frustrerende start in Monza uit te wissen.


In 2011 wisten de rijders van de #3 in Silverstone te zegevieren. Het circuit ligt de BMW dan ook veel meer dan de lange rechte stukken in Italië, waar de overwinning alle verwachtingen overtrof. Dat betekende wel dat het Marc VDS Racing Team de laatste drie manches van de Blancpain Endurance Series op zijn naam wist te schrijven, met zeges in de laatste twee races van 2011 en een overwinning in de openingswedstrijd van 2012.



Het circuit is één van de oudste en meest beroemde omlopen ter wereld. Het staat bekend voor zijn snelle bochten, waaronder de beroemde aaneenschakeling van Becketts en Maggots, en de supersnelle Copse Corner. Het circuit, oorspronkelijk een vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog, was in 1950 ook het decor van de allereerste Grand Prix Formule 1 uit de geschiedenis en is sindsdien een vaste waarde in de autosportwereld.



Na het succes in Monza onderbrak het team even zijn verplichtingen voor de Blancpain Endurance Series door deel te nemen aan de 24 Uur van de Nürburgring. Sterk teamwerk en consistent presteren van de rijders zorgde er voor dat er op een mooie vierde plaats beslag kon worden gelegd. Het team hoopt op zijn elan door te kunnen gaan en opnieuw voorin te kunnen meespelen.



De drie uur durende wedstrijd is te bekijken via de livestream op de officiële website van het kampioenschap - blancpain-endurance-series.com – en via onze Twitter-account blijft u het hele weekend lang op de hoogte. Wij zijn te volgen op @marcvdsracing.



Bas Leinders - BMW #3
“Ik denk dat we heel competitief zullen zijn. Misschien zijn we zelfs de favorieten. We hebben de laatste drie races – de laatste twee van 2011 en dan Monza – gewonnen met hetzelfde wapen, de BMW Z4 GT3. Bovendien zetten we op de Nürburgring ook een sterke prestatie neer. Het wordt er echter allemaal niet makkelijker op, er rust heel wat meer druk op onze schouders, maar ik ben er van overtuigd dat het team intelligent en sterk genoeg is om met die druk om te gaan. We willen het best mogelijke resultaat halen. Winnen is geen must, we willen simpelweg aan de finish staan en aan de vooravond van de 24 Uur van Spa zoveel mogelijk punten scoren. Alles wat we dit seizoen ondernemen staat in het teken van het behalen van de titel.”



Markus Palttala - BMW #3
“In Monza konden we zien hoe zwaar de concurrentie dit jaar wel is. We waren amper snel genoeg om ons in droge omstandigheden bij de eerste 20 te kwalificeren. In de regenrace wisten we te winnen dankzij gigantisch goed teamwork. Vorig jaar konden we winnen in Silverstone, maar het wordt moeilijk om dat dit jaar te herhalen. We hebben echter een sterk package en ik ben er van overtuigd dat we over alle elementen beschikken om het dit weekend heel erg goed te doen. Uiteraard zou het leuk zijn om onze reeks overwinningen nog wat te verlengen, maar het belangrijkste doel is punten te scoren en ons toe te leggen op het kampioenschap.”



Henri Moser - BMW #4
“Ik kijk heel erg uit naar volgend weekend, het zou heel interessant moeten worden. Sinds Monza heeft iedereen danig aan de auto’s gewerkt, de waardeverhoudingen zouden dus wel eens helemaal anders kunnen liggen. In Italië werden we geconfronteerd met de ene verrassing na de andere, zeker in de regen. Maar het draaide in ons voordeel uit, ik hoop dus dat het in Silverstone opnieuw regent! Zoals steeds zullen we ons uiterste best doen. Sinds Monza hebben we heel wat werk geleverd en uitvoerig getest, om er zeker van te zijn dat we in Silverstone in de best mogelijke omstandigheden aan de start kunnen komen. Vorig jaar won het team de race in Groot-Brittannië, dus ik ben er zeker van dat we over een goede set-up zullen kunnen beschikken. We willen met beide wagens diep in de punten finishen. Het niveau is heel hoog, maar we gaan voor een plaats in de top-6, met beide auto’s.”




Marc VDS Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 30 mei 2012 om 19:38


Andere publicaties op Racingworld.be...