Portimão: De terugkeer van Lada en Michel Vaillant

Alain Menu's Chevrolet Cruze oftewel Michel Vaillant's VaillanteAlain Menu's Chevrolet Cruze oftewel Michel Vaillant's Vaillante
Dit weekend trekt de FIA WTCC-karavaan naar Portugal, meer bepaald de Algarve. Op de nieuwe omloop van Portimão zal er gestreden worden voor de eer in de dertiende en veertiende race van het seizoen. Te noteren dit weekend, is de terugkeer van Lada, de Russische constructeur verscheen eerder dit jaar reeds in Hongarije aan de start. Daarnaast zien we ook Michel Vaillant zijn opwachting maken; Alain Menu zal dit weekend in de schoenen van de stripfiguur van Jean Graton stappen en kreeg daarvoor een heuse make-over.
Waar Hongarije voor Lada een teleurstellend weekend was met problemen tijdens de trainingen en een dubbele opgave tijdens de eigenlijke wedstrijden, houden de troepen van Max Maximenko zich sterk dat ze in tussentijd sterke vooruitgang hebben geboekt. Afgelopen week werkte Lada sport een testsessie af te Magny-Cours met als doel James Thompson zich iets comfortabeler te laten voelen in de wagen en verschillende set-up's en race-simulaties te doorlopen. De bolide kreeg, naar eigen zeggen, tevens een resem updates, ondermeer aan de ophanging en stuurinrichting. Het blijft evenwel afwachten hoe de wagen zich zal verhouden ten opzichte van de concurrentie.

Alain Menu kreeg eerder deze week in onze hoofdstad een ware make-over aangemeten. Een nieuwe coupe, inclusief zwarte kleuring, contactlenzen om zijn bril te vervangen en een witte race-overall inclusief Vaillant embleem. Chevrolet ziet de zaken overigens groot, want ook Menu's wagen evenals de kleding en infrastructuur van RML zullen komend weekend worden omgedoopt naar de Vaillant-look. Reden van de promo-karavaan is de voorstelling van een nieuwe reeks avonturen uit de Vaillant-reeks.

Vermelden we tot slot nog dat de wedstrijden dit weekend niet live te zien zullen zijn op Eurosport vanwege de Open Franse tenniskampioenschappen. Roland Garros krijgt van de sportzender de voorkeur op het WK bij toerismewagens en daardoor is er geen plaats meer op de televisiekanalen van Eurosport. Zij die de wedstrijden toch willen zien, kunnen zich wenden tot de (betalende) Eurosport player op het Internet of wachten tot de uitzending in uitgesteld relais op zondag. De kwalificaties worden uitgezonden op Eurosport en Eurosport HD in de ochtend om 8.30, terwijl de wedstrijden ingepland staan op diezelfde zenders vanaf 22.00; beide tijdstippen zijn de Belgische tijd.

Foto: GM Company


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op donderdag 31 mei 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...