Kortnieuws: onderzoek incidenten Portimão - Tarquini naar Honda in 2013

Mehdi Bennani - BMW 320 TCMehdi Bennani - BMW 320 TC
De races op het circuit van Portimão waren zoals steeds bij het WTCC zeer geanimeerd en gekruid met verscheidene incidenten. De sportcommissarissen besloten om de belangrijkste incidenten onder de loep te nemen en de indien nodig straffen uit te delen aan de betrokkenen. Gabriele Tarquini, één van de grootste tegenstanders van de fabrieks-Chevrolet's dit jaar, is dan weer in gesprek met Honda over een eventuele overstap volgend jaar.
Grootste zondebok na de afgelopen meeting in Portugal werd Mehdi Bennani. De Marokkaan wordt 10 plaatsen teruggezet op de startgrid indien hij in één van de races in Brazilië, de VS of Japan een gelijkaardige fout begaat. Bennani kreeg die voorwaardelijke straf aangemeten voor het aanrijden van Stefano D’Aste in race 2, een incident waarbij ook Dudukalo en Di Sabatino betrokken geraakten.

Alain Menu en Aleksei Dudukalo kregen beiden een verwittiging voor hun aanrijding in de eerste ronde van de eerste race. Dudukalo ging wijd, verloor verder op de baan de controle over zijn Seat en raakte de Wéber’s BMW bij het terug opkomen van de baan. Menu kreeg de verwittiging voor het aantikken van Dudukalo, terwijl deze laatste een verwittiging kreeg voor het niet opletten bij zijn terugkeer op de baan na de slip.

Ook het incident in ronde 8 van de tweede race waarbij Huff, Tarquini en Muller met elkaar in contact kwamen werd bekeken, maar er werd geen verder onderzoek nodig geacht.

JAS Motorsport - Honda Civic FIA WTCCJAS Motorsport - Honda Civic FIA WTCC
Onze steeds goed ingelichte collega’s van Touring Car Times melden dat Tarquini aangegeven heeft in gesprek te zijn met Honda voor een zitje volgend jaar in de nieuwe Civic WTCC. Seat heeft nog steeds geen plannen bekendgemaakt voor een officiële terugkeer in 2013 en de Italiaan is dan ook op zoek naar een mogelijk alternatief voor de Spaanse constructeur. Honda zet volgend jaar twee Civic’s in en zou ook al deelnemen aan de drie laatste races van dit jaar. Tarquini bevestigde dat hij het jaar echter zeker zal uitdoen met zijn Lukoil Seat en niet zal overstappen voor het einde van het seizoen. 

Foto's: FIA WTCC & Honda


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op dinsdag 05 juni 2012 om 06:51


Andere publicaties op Racingworld.be...