Spa Races: Voorbeschouwing ProSpeed Competition

Het Circuit van Spa Francorchamps vormt het toneel voor de tweede afspraak van het BRCC, het Belgische circuitkampioenschap voor toerisme en GT-wagens. Het wordt een bijzonder weekend voor ProSpeed Competition. Heel wat proeven beginnen op vrijdag, maar veel minder meetings kennen al hun wedstrijden op zaterdag... de dag voorafgaand aan de afreis naar Le Mans voor het team van ProSpeed Competition. Dit stevige programma is goed voorbereid. Het trio Grandjean-Muller-Mattheus, met de Porsche 911 GT3 Cup in de kleuren van Freeman T. Porter-Quick, heeft tijdens een testsessie de omloop van Spa al verkend. Aan het stuur van de Porsche 911 GT3 RS RedBull- Superdry, hebben Frédéric Bouvy, Damien Coens en Christian Kelders dan weer één zeer duidelijk doel: de leidersplaats in het kampioenschap behouden, zowel in de "Short Races" als in het kampioenschap van de "Long Race". Om aan de kop van de kampioenschappen te blijven, moeten ze dus eenvoudigweg meer punten scoren dan hun tegenstanders!
Het maidenweekend van het BRCC was zeer geslaagd voor de beide Porsche 911 GT3 van ProSpeed Competition. De betrouwbaarheid was op de afspraak, net als het schitterende werk van de technische crew en het foutloze parcours van de rijders van het team. Autosport is een teamsport en het vervolg daarvan zien we dit weekend in Spa.

Rudi Penders (Team Principal): “Circuit Zolder is een omloop die naadloos bij de kwaliteiten van de Porsche 911 aansluit. In Francorchamps zullen de wagens van de laatste generatie – de GT3's om ze niet te noemen -, blijk geven van betere prestaties. We weten dat en zullen ons daarom aanpassen. De snelste wagen over één ronde hebben is één ding, de races winnen iets anders. Dat weten we ondertussen uit ervaring. Vorig jaar won ProSpeed Competition overigens alle Belcar-races in Spa…”

Damien Coens (Porsche 911 GT3 RS #3): “Ik was afwezig in Zolder, dus ik heb ook een langer tussenseizoen gehad dan Frédéric en Christian, mijn teamgenoten! Dat is echter geen handicap. Ik heb ondertussen gemerkt hoe zeer ik aan competitie verknocht ben en die passie zal ik dit weekend met het hele team delen. Met een zege en twee podia, hebben mijn teamgenoten in Zolder mooie dingen laten zien. Ik kijk er enorm naar uit om met hen te racen en de kleuren van RedBull te verdedigen.”

Pascal Muller (Porsche 911 GT3 Cup #60): “Het eerste weekend, dan een testdag en nu dus een derde afspraak met het team... en dat in Francorchamps. De droom gaat dus verder, temeer dat we het seizoen goed begonnen zijn. Naast de goede resultaten, hebben we vooral heel het weekend lang progressie gemaakt, en dat smaakt als een zege. Voor ons blijft autosport een hobby. De omloop in de Ardennen vormt een nieuwe uitdaging voor ons! Didier, Chris en ik zijn er klaar voor!”

ProSpeed Competition press


   Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 08 juni 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...