Kortnieuws formulewagens: Sam Dejonghe en John Wartique schitteren

Sam DejongheSam Dejonghe
Onze vertegenwoordigers in de aanloopklassen naar de Formule 1 hebben zaterdag een mooie prestatie neergezet. Sam Dejonghe miste op het circuit van Spa maar net het podium in de eerste race voor het Formule 3 Open kampioenschap, terwijl John Wartique in Valencia in het sterke GP3 veld als twaalfde over de meet kwam en dat ondanks zijn beperkte ervaring in de autosport.
Het Formule 3 Open kampioenschap heeft zijn tenten opgeslagen op het circuit van Francorchamps, een unieke kans voor onze enige vertegenwoordiger in deze serie, Sam Dejonghe, om te schitteren voor eigen publiek. De kwalificatiesessie viel echter wat tegen en Dejonghe kwalificeerde zich in het goed gevulde veld van meer dan twintig wagens, als zesde. Niet slecht maar de jonge Belg ging voor niet minder dan het podium. Bij de start schoof Dejonghe al een plaats op en wat later pakte hij de vierde plaats echter op enige afstand van het leiderstrio. Een aanrijding op het rechte stuk naar de Raidillon zorgde voor heel wat brokstukken op de baan en de safety-car kwam buiten waardoor iedereen weer kon aansluiten. Dejonghe behield zijn vierde positie kon even opschuiven naar de derde plaats ten koste van Schiro, maar verloor op het einde van de race een plaats aan diezelfde Schiro. De Belg strandde net naast het podium mar hoopt zondag revanche te kunnen pakken.

Uitslag race 1 Spa:

1. Gianmarco Raimondo (RP Motorsport)
2. Mans Grenhagen (Emilio de Villota Racing)
3. Nicolo Schiro (RP Motorsport)
4. Sam Dejonghe (Team West-Tec F3)
5. Moisés Soriano (Cedars-Escuela-Profilltex-Circuit)

Op het circuit van Valencia zette John Wartique zijn GP3 avontuur verder. De Belg die uitkomt voor Atech CRS Grand Prix startte van de achttiende positie en eindigde na een verstandige wedstrijd als twaalfde. Helemaal niet slecht gezien de beperkte ervaring van de Belg en het kwalitatief hoge niveau van de klasse. Wartique had zelfs enige tijd uitzicht op de elfde plaats maar moest die afstaan aan de snelle Conor Daly die achteraan gestart was.

Uitslag race 1 Valencia:

1. Mitch Evans (Arden)
2. Aaro Vainio (Lotus)
3. David Fumanelli (Arden)

12. John Wartique (Atech CRS)

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op zondag 24 juni 2012 om 00:40