Superstars Series: Hungaroring: Oud Formule 1 rijders boven

Vitantonio Liuzzi - Mercedes C63 AMGVitantonio Liuzzi - Mercedes C63 AMG
Op de Hungaroring vond al weer de vijfde manche van de Superstar series plaats en oud Formule 1 coureurs Vitantonio Liuzzi en Christian Klien bewezen dat ze nog niets van hun talent verloren hadden door ieder één race te winnen. Bovendien pakt Liuzzi de leiding in het kampioenschap over van de Zweed Johan Kristoffersson, die een off-weekend had.
Ster van de wedstrijd was de nationale vedette Norbert Michelisz, die voor eenmaal zijn WTCC BMW aan de kant liet en voor dit weekend instapte in een BMW M3 Superstar. De Hongaar presteerde sterk door al in zijn eerste race in de serie een podiumplaats te pakken, hij werd er derde. In de woelige tweede race zag de lokale held de eindmeet niet. De overwinning in race 1 ging naar de Italiaan Vitantonio Liuzzi met een Mercedes C63 AMG, die een sterk opzittende Biagi (BMW M3) kon afhouden. Ook race 2 werd met Christian Klien door een ex-Formule 1 rijder gewonnen, al had de Oostenrijker wat geluk nodig. Klien kwam als tweede over de lijn maar Camilo Zurcher die voor hem finishte kreeg 30 seconden straftijd aangesmeerd wegens een aanrijding kort na de start en viel terug naar de zesde plaats. Ook Biagi kreeg een penalty voor een forse actie tegenover Liuzzi en mocht de overwinning vergeten. De Zweed Johan Kristoffersson kende een rotweekend, hij eindigde slechts vijfde in de eerste race alvorens te moeten opgeven in de formatieronde van de tweede race. Hij verspeelt alzo de leiding in het kampioenschap aan Liuzzi.

De volgende manche vindt plaats over twee weken op het circuit van Spa-Francorchamps, de toegang tot de paddock is bovendien gratis voor wie via de Superstars Series website zijn tickets reserveert.

Uitslag race 1:
1. Vitantonio Liuzzi (Mercedes C63 AMG - Caal Racing)
2. Thomas Biagi (BMW M3 E92 - Team BMW Dinamic)
3. Norbert Michelisz (BMW M3 E92 - Scuderia Giudici)
4. Christian Klien (Maserati Quattroporte - Swiss Team)
5. Johan Kristoffersson (Audi RS5 - Audi Sport KMS)

Uitslag race 2:
1. Christian Klien (Maserati Quattroporte – Swiss Team)
2. Vitantonio Liuzzi (Mercedes C63 AMG – Caal Racing)
3. Thomas Biagi (BMW M3 – Team BMW Dinamic
4. Franco Fumi (BMW M3 – Team BMW Dinamic
5. Stefano Gabellini (BMW M3 – Team BMW Dinamic)

Foto: Superstars Series


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 03 juli 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...