Superstars Series: Spa: Voorbeschouwing van de organisatoren

Twaalf maanden na hun eerste passage in ons land, keren de Superstars Series terug naar Spa-Francorchamps voor de zesde van negen meetings van het seizoen 2012. We hebben echt geen tekening nodig om te begrijpen dat de beide sprintraces tijdens het weekend van 14-15 juli meer dan de moeite waard zullen zijn, zeker in het vooruitzicht van het titeldebat.
Na vijf meetings – of 10 races – is de beslissing nog zeker niet gevallen. Niet minder dan zeven verschillende rijders, die vijf merken vertegenwoordigen, hebben tot dusver een wedstrijd op hun naam geschreven. Even opsommen: Vitantonio Liuzzi (Mercedes), Johan Kristoffersson (Audi), Andrea Larini (Mercedes), Francesco Sini (Chevrolet), Gianni Morbidelli (Audi), Max Pigoli (Jaguar) en Christian Klien (Maserati). Alleen de eerste genoemde en de beide Audi-rijders hebben al twee wedstrijden gewonnen.
 
Het valt meteen ook op dat sommige titelpretendenten nog niet succesvol waren, wat niet wegneemt dat ze bovenaan de rankings staan. Dat is het geval voor Thomas Biagi die in zijn BMW bijzonder regelmatig is en dan ook de runner-up in de voorlopige klassering is, achter de ex-F1-rijder Vitantonio Liuzzi. De andere man van BMW, Stefano Gabellini, heeft ook al in iedere race punten gescoord en staat voorlopig zevende in het klassement, nog voor de afspraak in de Ardennen.
 
Conclusie van dat alles: het evenwicht in deze serie is bijzonder groot en dus mogen we ons aan stevige gevechten verwachten tijdens de twee manches van 25 minuten + 1 ronde, op zondag 15 juli. We herinneren ons dat in 2011, de Mercedes C63 AMG en de Maserati Quattroporte vooraan plaats vatten tijdens de wedstrijden in Spa, maar dat de BMW M3 E92 en de Jaguar XF niet ver waren... De nieuwe Audi RS5 en de Chevrolet Lumina toonden dit seizoen ook al hun competitiviteit en dus zijn de plaatsen vooraan zeer duur. Het gebrul van de V8 zal heersen in de bossen rond Spa!
 
Ook de GT Sprint Series en de Ferrari Challengre Trofeo Pirelli staan op de timing van een weekend waar we enkel nog de zon verwachten om het volledig te doen slagen!
 
Tussenstand International Superstars Series (na vijf meetings): 1. Vitantonio Liuzzi (Ita-Mercedes) 120 punten, 2. Thomas Biagi (Ita-BMW) 114, 3. Johan Kristoffersson (Zwe-Audi) 112, 4. Andrea Larini (Ita-Mercedes) 78, 5. Francesco Sini (Ita-Chevrolet) 71, 6. Gianni Morbidelli (Ita-Audi) 66, 7. Stefano Gabellini (Ita-BMW) 63, 8. Max Pigoli (Ita-Jaguar) 54, 9. Johnny Herbert (GB-Maserati) 36, 10. Christian Klien (All-Maserati) 32...  

Superstars Series press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 06 juli 2012 om 07:30


Andere publicaties op Racingworld.be...