Groot-Brittannië: Hamilton snelste in door regen verstoorde vrije trainingen

Lewis Hamilton - McLaren MercedesLewis Hamilton - McLaren Mercedes
De regen nam de hoofdrol waar in beide vrije trainingen die vrijdag verreden werden. Enkel de regenbanden waren bruikbaar en de rijders hielden zich aan een rustig tempo daar er slechts drie setjes regenbanden per wagen en per weekend beschikbaar zijn. Nadat Grosjean in de morgen de snelste ronde neerzette, was het Lewis Hamilton die het snelst rond de natte piste ging in de tweede sessie.
Daar er regen wordt voorspeld voor gans het weekend en de rijders maar over een beperkt aantal setjes regenbanden beschikken, werd er maar weinig gereden in de vrije sessies. Zo kwamen Grosjean, die in de morgen nog de snelste ronde had neergezet, en Mark Webber in de namiddag zelfs niet meer aan rijden toe. Lewis Hamilton, derde snelste in de morgen en tevreden met de set up van zijn wagen, had voldoende aan acht ronden om de voorlopige beste tijd neer te zetten in 1.56;345. Kobayashi was de meest ijverige coureur door 16 ronden buiten te blijven en dat leverde hem ook de tweede tijd op. Beide Mercedes rijders volgen met Schumacher voor Rosberg.   

Op één seconde met de vijfde tijd volgt Perez die Jenson Button vooraf gaat. De Brit klaagt nog steeds over de afstelling van zijn wagen en vooral het hevige onderstuur. Een goede prestatie was er voor Kovalainen die zijn met zijn Caterham voor de zevende tijd tekende en daarmee Räikkönen, Hülkenberg en Alonso achter zich liet.  Vettel probeerde even de intermediate banden uit, maar dat bleek niet de juiste beslissing en hij bleef steken op de dertiende plaats. Voor spektakel zorgde Bruno Senna door zijn Williams af te schrijven na een spectaculaire sortie. In de morgen moest de Braziliaan zijn wagen nog afstaan aan testrijder Bottas, die echter evenals de andere uitverkoren testrijders Dani Clos (HRT) en Jules Bianchi (Force India) niet veel plezier beleefde aan de geboden kans. Door de hevige regen kwamen deze drie rijders amper aan rijden toe.

Foto: Vodafone McLaren Mercedes


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 06 juli 2012 om 23:38


Andere publicaties op Racingworld.be...