Formulewagen kortnieuws: De Belgen in Formule 3 en Formule ADAC

De zondagraces verliepen voor onze Belgische vertegenwoordigers in de Formule 3 en Formule ADAC heel wat minder gunstig dan op zaterdag. Jordi Weckx kwam op Spa niet aan de start in het ATS F3 kampioenschap en Sam Dejonghe kon na een sortie bij de kwalificatie in de race niet verder geraken dan een zevende plaats. Alessio Picariello kreeg tijdens de derde race voor het Formule ADAC kampioenschap op de Nürburgring de zwarte vlag toegediend.
Zondag vond er nog een derde en laatste race plaats voor het Duitse ATS F3 kampioenschap maar bij de start was er geen spoor van Jordi Weckx. De Belg liet de veertien overige deelnemers strijden voor de overwinning die uiteindelijk ging naar de Oostenrijker Rene Binder (Van Amersfoort Racing). Tom Blomqvist pakte de tweede plaats nadat de Japanner Kimiya Sato zich weer te onstuimig gedroeg, van de baan ging maar zich toch nog kon terugvechten tot de derde plaats. Jimmy Eriksson, winnaar van de eerste race werd nu vierde.

Sam Dejonghe werd zaterdag nog vierde na een moeilijke race die gewonnen werd door de Grenhagen. Zondag sloeg het noodlot toe, Dejonghe ging van de baan vroeg in de kwalificaties en moest de race aanvatten van op de laatste startplaats. Dejonghe vocht nog terug uit alle macht, reed een mooie race maar meer dan een zevende stek zat er niet in. Raimondo won en wordt ook de nieuwe leider in het kampioenschap.

Op de Nürburgring werd de derde race van het Formule ADAC kapioenschap verreden, maar deze eindigde voor Picariello op een sisser. Nadat de jonge Belg gisteren nog zijn eerste overwinning in de serie binnenhaalde kwam hij zondag in race 3 in aanraking met de wagen van Dalewski en deze laatste moest opgeven. Picariello kreeg voor zijn aandeel in de botsing een drive-through, doch hij kwam niet tijdig binnen om de straf uit te zitten en werd vervolgens gediskwalificeerd.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 16 juli 2012 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...