Mosport: Zege voor Muscle Milk - Porsche wint GTE na machtige driestrijd

Muscle Milk Pickett Racing -   HPD ARX-03aMuscle Milk Pickett Racing - HPD ARX-03a
Voor de derde wedstrijd op rij zijn de troepen van Greg Pickett er in geslaagd om de algemene zege binnen te halen, ditmaal op de spectaculaire en uitermate snelle omloop van Mosport. Lucas Luhr en Klaus Graf konden ondanks een stop&go van 20 seconden hun HPD ARX-03a naar de zege sturen, 10 seconden voor hun naaste LMP1 concurrenten Chris Dyson en Guy Smith in de Lola B12/60 coupé. In LMP2 kon Conquest Endurance - de equipe van onze landgenoot Eric Bachelart - eindelijk eens de Level 5 Motorsports hegemonie doorbreken. De Morgan en de HPD waren heel de wedstrijd in een hevige strijd verwikkeld, maar dankzij een late stop&go van Christophe Bouchut kon Martin Plowman met een marge van 20 seconden de zege binnenhalen.
Flying Lizard Motorsports - Porsche 911 GT3 RSRFlying Lizard Motorsports - Porsche 911 GT3 RSR
Het grootste spektakel kwam zoals gewoonlijk weer uit de GT rangen. De wedstrijd draaide uit op een driestrijd tussen de Flying Lizard Porsche van Bergmeister/Long, de Corvette van Garcia/Magnussen en de Extreme Speed Motorsports Ferrari van Scharp en van Overbeek. Al vroeg in de 2 uur en 45 minuten durende race viel de andere Corvette van kampioenschapsleiders Gavin en Milner uit met aandrijvingsproblemen, terwijl de BMW’s nooit echt in het stuk voorkwamen. In een ongemeen spannende slotfase moest Jörg Bergmeister alle zeilen bijzetten om zowel de enige overgebleven Corvette als de ESM Ferrari achter zich te houden, dat lukte hem uiteindelijk maar net. Achter de Flying Lizard Porsche moest Jan Magnussen zijn agressiviteit echter bekopen toen hij tijdens een van zijn talrijke aanvalspogingen de deur liet openstaan voor de zwart-groene Ferrari en zo slechts derde werd op 4/10 seconde van de winnaar. Met het uitvallen van de zusterwagen pakt de Corvette #03 desondanks de leiding over in het kampioenschap.
 
Tot slot herinneren we er u nog aan dat over twee weken Marc Goossens terug in actie zal komen in de ALMS. De Gelenaar zal een van de twee gloednieuwe Vipers de sporen geven in GTE bij het competitiedebuut van de wagen.



Foto's: ALMS


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ALMS op zondag 22 juli 2012 om 21:33


Andere publicaties op Racingworld.be...