24H Spa: Sainz voor Blomqvist in race 3

Neen dit is niet de uitslag van een rally wedstrijd maar wel van de derde wedstrijd voor het Britse en Europese formule 3 kampioenschap op Francorchamp. Zowel winnaar Carlos Sainz Jr. als de tweede Tom Blomqvist zijn de zonen van beroemde rally kampioenen Carlos Sainz en Stig Blomqvist. Na het aflassen op vrijdag van de tweede wedstrijd wegens de slechte weersomstandigheden kwamen de Formule 3 wagens op zaterdag voor de tweede maal in actie.
bleef hangen in het kielzog van de Spanjaard maar spinde in Pouhon en moest zo ook Tom Blomqvist nog voorlaten. De derde plaats was echter voldoende voor Serralles om de leiding in het Brits kampioenschap te pakken.  Ook puntenleider in het Europese kampioenschap maakte een slipper in Pouhon en viel terug naar plaats 10, de Spanjaard zal uiteindelijk als achtste over de streep komen. De race werd nog ingekort met een safety-car procedure nadat Sven Muller hard van de baan ging op de Raidillon.