24H Spa: Nieuwsflash: Martin in de aanval

Marc VDS Racing - BMW Z4 #3Marc VDS Racing - BMW Z4 #3
Even voor elf uur heeft Maxime Martin het stuur overgenomen van Palttala op de BMW #3 en onmiddellijk doken de tijden van de Z4 naar beneden. Martin zette zowaar in 2:19.887 de snelste ronde van de race neer, maar het zal moeilijk worden om nog met de BMW op het podium te geraken. De Audi #16 ligt nog steeds aan de leiding voor de Audi #1, maar Kechele heeft in de Vita4One BMW de derde plaats overgenomen van de Audi #2.
BMW gunt Audi dus geen rust en bij Audi houdt men dan nog steeds een hoog tempo aan, getuige de sortie van Haase in Combes waar hij zich misremde en even door het gras ging rijden. De rondetijden van de Audi's zijn echter 3 tot 4 seconden langzamer dan deze van een opnieuw ontketende Martin. Stippler behoudt na meer dan 19 uren race de leiding met 8.4 seconden voor op de Audi van Haase. Kechele heeft de Vita4One BMW voorbij de Audi van Bonanomi geloodsd en zorgt er momenteel voor dat we geen volledig Audi podium hebben. 

De Ferrari van Enzo Ide die op een mooie tiende plaats stond staat momenteel in de pits met roblemen aan de stuurkolom en de wagen tuimelt naar beneden in het klassement.

Foto's: Vincent Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op zondag 29 juli 2012 om 11:16


Andere publicaties op Racingworld.be...