24H Spa: Jean-Michel Martin elfde en zesde in de Lamborghini Blancpain Super Trofeo

In de marge van de 24 uren van Spa werden ook twee races voor de Lamborghini Blancpain Super Trofeo verreden waarin twee Belgen aan de start kwamen. Bernard Delhez betwist gans het seizoen tezamen met de fransman Dimitri Enjalbert terwijl de organisatie Jean-Michel Martin, vader van Maxime en viervoudig winnaar van de 24 uren, had uitgenodigd om plaats te nemen naast Sanna in de gastwagen nummer 1. Terwijl Delhez tweemaal op het podium eindigde, behaalde Martin bij zijn eenmalig optreden een elfde en een zesde plaats.
Jean-Michel Martin schreef autosportgeschiedenis in de 24 uren van Spa door de wedstrijd vier maal te winnen, tweemaal op een Ford Capri en tweemaal  op een BMW M3. Zijn laatste overwinning dateert wel al van twintig jaar terug en de vader van Maxime heeft zich al lang uit de actieve sport teruggetrokken. Doch zien we hem nu nog regelmatig achter het stuur van zijn Fittipaldi F1 in de Grand Prix Masters voor historische formule 1 wagens. Vorig jaar nam hij zelfs nog deel aan de 24 uren aan het stuur van de Marc VDS Mustang met Bachelart en Duez.

Ter ere van de twintigste verjaardag van zijn laatste overwinning in de 24 uren van Spa nodigde de organisatie van de Lamborghini Super Trofeo Jean-Michel Martin uit om plaats te nemen achter het stuur van de gastwagen.  Martin deed het helemaal niet slecht en na een wat tegenvallende prestatie in de eerste race waar hij samen met Sanna als elfde eindigde, pakte hij op zaterdag samen met zijn Italiaanse teamgenoot in race 2 de zesde plaats op 18 deelnemers. Delhez zette zijn titelambities kracht bij door samen met Enjalbert de eerste race te winnen alvorens als derde over de lijn te komen in de tweede wedstrijd gewonnen door Amici.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 31 juli 2012 om 00:15