Gamma Racing Day: Jordi Weckx wint klasse - Longin vierde op de SCC grid

Vrijdag was er al heel wat activiteit op het circuit van Assen waar dit weekend de gamma Race Days plaats vinden. Er werd zelfs al geracet, de Formule 3 wagens van de Duitse ATS Cup reden hun eerste race van het weekend. Jordi Weckx werd er elfde maar won wel de in de Trophy klasse voor wagens met motor zonder push-to-pass. Minder Belgen dan gewoonlijk in de Supercar Challenge, Longin was de snelste landgenoot met de vierde tijd.
De eerste race voor de ATS F3 Cup werd al op vrijdag gereden en zag de overwinning van Jimmy Eriksson. De Lotus rijder, die van op de pole vertrok, haalde het voor Rene Binder en Kimiya Sato. Onze landgenoot Jordi Weckx kwam met meer dan een minuut achterstand als elfde over de meet, maar won wel de Trophy klasse voor oudere wagens.
 
Bij de trainingen voor de Supercar Challenge races van zaterdag toonde Bert Longin zich de snelste landgenoot, de Leuvenaar reed de VEKA Ferrari F430 GT2 naar een vierde startplaats. In afwezigheid van beide C6.R GT1 Corvette’s ging de pole naar de Viper SRT10 van de Graaf/Ribbens, die de Covette C5-R van Köhler/van der Hoek en de Mosler van Berry van Elk voorbleef.  Werner van Herck reed met zijn Mazda 3 de vijfde tijd in de GTB klasse waar Steve Mathijssen achtste werd met de Porsche 997 GT3 Cup. Luc de Cock was snelste Belg in de Supersport divisie met een tiende tijd, in deze klasse vinden we ook nog Adriaenssens (Seat, dertiende tijd), de Kimpe/van Paemel (Seat, achttiendetijd) en Vankets (Seat, tweeëntwintigste tijd)


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 04 augustus 2012 om 00:44


Andere publicaties op Racingworld.be...