Gamma Racing Day: Jordi Weckx pakt nog twee klassenoverwinningen

Jordi WeckxJordi Weckx
Zowel zaterdag als zondag stond er nog een race voor de Duitse ATS F3 Cup op het programma van de Gamma Race Dayys op Assen. Jordi Weckx slaagde er tweemaal in om zijn enige concurrent in de Trophy klasse, Luca Iannaccone, voor te blijven en voegde zo twee nieuwe klasse overwinningen toe aan zijn palmares. De tweede race van het weekend werd gewonnen door Mitchell Gilbert terwijl Jimmy Eriksson na race 1 ook de derde wedstrijd op zijn naam schreef.
Dankzij de reversed grid vertrok de Duitser Luca Stolz van op de pole voor de tweede wedstrijd, maar de Duitser miste zij start en zag zijn teammaat Mitchell Gilbert aan hem voorbijgaan. Deze laatste won de race voor Stolz Alon Day derde werd. Winnaar van de eerste race, Jimmy Eriksson, kwam als zesde over de lijn. Jordi Weckx deed wat van hem verwacht werd, hij bleef zijn tegenstander in de Trophy Luca Iannaccone voor en eindigde als elfde algemeen.

Puntenleider Jimmy Eriksson nam revanche in de derde door regen geplaagde race en behaalde zijn zesde overwinning van het jaar. Een stortbui zorgde voor een rode vlag situatie, maar ook na de herstart bleef de Zweed de beste en ging Lucas Auer en Kimiya Sato vooraf. Weer bleef Weckx Iannaccone voor en won de Trophy klasse met een tiende plaats algemeen. Weckx staat nu tweede in het puntenklassement voor de Trophy na André Rudersdorf.


Foto: ATS F3


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op maandag 06 augustus 2012 om 00:52


Andere publicaties op Racingworld.be...