Grote Prijs BelgiŽ verzekerd tot 2015 - Gedupeerde fans krijgen toch tickets in 2012

Grote Prijs van BelgiŽ 2011 - StartGrote Prijs van BelgiŽ 2011 - Start
Etienne Davignon heeft vandaag op een persconferentie bekendgemaakt dat er een nieuwe overeenkomst is ondertekend die de Grote Prijs van BelgiŽ Formule 1 tot 2015 op het circuit van Spa-Francorchamps moet houden. Reeds maanden waren er aanhoudende geruchten omtrent de contractverlenging en even dook er zelfs een scenario op waarbij de Grote Prijs te Spa zou afwisselen met een Grote Prijs op het circuit van Paul Ricard, te Frankrijk. Eerder dit jaar deelde Waals minister van economie Jean-Claude Marcourt al mee dat het nieuwe contract rond was, informatie die op de persconferentie vandaag bevestigd werd.
De koninginnenklasse van de eenzitterij zal dus ook de komende drie jaren het mooiste circuit ter wereld bezoeken. Marcourt gaf wederom aan dat de kostprijs voor het organiseren van de wedstrijd zou verlaagd zijn, maar wou opnieuw niet in detail treden over de grootte van dat bedrag.

Voor de gedupeerde fans die voor de editie 2012 tickets kochten bij The Ticket Enterprise is er overigens goed nieuws. Ongeveer 8000 fans zouden voor hun tickets reeds betaald hebben aan The Ticket Enterprise, maar vanwege (financiŽle) moeilijkheden van het bedrijf hun tickets nog niet ontvangen hebben. De organisator van de wedstrijd, Spa Grand Prix, gaf in eerste instantie aan weinig te kunnen voor de fans, gezien het The Ticket Enterprise was wie de tickets verkocht had en Spa Grand Prix geen rechtstreekse overeenkomst had met de gedupeerde fans. Spa Grand Prix had echter goed nieuws voor die fans, de organisatie betaalt uit eigen zak de tickets en zal in een later stadium proberen de kosten te verhalen op The Ticket Enterprise. Voor de gedupeerde fans verandert er dus heel wat, zij krijgen gewoon hun tickets en kunnen gerust afzakken naar de Ardeense omloop. Zij die hun ticket opnieuw besteld hebben via de officiŽle website kunnen het geld daarvoor terug gestort krijgen.

Foto: Georges De Coster


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Formule 1
op donderdag 23 augustus 2012 om 12:56


Andere publicaties op Racingworld.be...