Zandvoort: Voorbeschouwing van de organisatoren op de Belgen

VEKA Racing - Ferrari F430 GT2VEKA Racing - Ferrari F430 GT2
De Supercar Challenge kende tot dusver al bijzonder mooie en aantrekkelijke weekends. Er waren de regenraces in de Ardennen, de zeer populaire uitstap naar Noord-Nederland op de omloop van Assen tijdens de Gamma Racing Days en uiteraard de wedstrijden op Circuit Zolder, onder meer tijdens het WK voor GT-wagens. Dit weekend is de succesvolle serie te gast op de duinenomloop van Zandvoort, in wat misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende meeting van het seizoen is: de Nederlandse manche van de legendarische DTM. Ook de Belgen weten deze verplaatsing enorm te waarderen en ze hopen opnieuw de Nederlandse collega's van het podium te houden. De meeting van 24, 25 en 26 augustus is de zevende afspraak voor de divisies Super GT, GT en GTB en kan de eindstrijd voor de titels inluiden. De divisies Supersport, Sport 1 en Sport 2 geven afspraak van 6 tot en met 8 september tijdens de 24 Hours of Zolder.
DVB Racing - Chrysler Viper GTS-RDVB Racing - Chrysler Viper GTS-R
In Super GT gaat het er dit seizoen spannend, neen zeg maar zeer spannend, aan toe. In Assen behaalden Robert de Graaff en Philippe Ribbens een soort van hattrick, met twee zeges en de leidersplaats in het kampioenschap. In hun Speedtec Motorsport Dodge Viper leiden ze dus voor de races in Zandvoort, met in hun zog de Corvette C6.R en C5-R van respectievelijk Mad & Daring en Team RaceArt. Onderling zullen deze heren waarschijnlijk uitmaken wie zich kampioen 2012 mag noemen. De derde hond in het gevecht om het kampioenenbeen, kan uiteraard komen uit het kamp van VEKA Ferrari, waar we ook onze landgenoten Franz Lamot en Bert Longin terugvinden. Zij zullen in Zandvoort zonder twijfel trachten de podiumreeks van Spa, Zolder en Assen te verlengen. Nog in dezelfde klasse vinden we Rob Kamphues en onze Antwerpenaar Wim Lumbeeck in de schitterende en legendarische Chrysler Viper GTS-R van DVB Racing. Vorige week nog stond de wagen op het podium in de Duitse STT en ook voor dit weekend lijkt de Nederlands-Belgische tandem uiterst gemotiveerd. Een wagen met een dergelijke geschiedenis is uiteraard altijd een prachtige combinatie.

JR Motorsport  - BMW M3 Silhouette JR Motorsport - BMW M3 Silhouette
Mooi Belgisch volk ook in de Divisie GT, waar Steve Vanbellingen en Bert Redant zullen trachten weer een stap richting het eindpodium in de klasse te zetten. In de JR Motorsport BMW M3 Silhouette sloegen ze Assen over, maar enkele weken eerder, werd Steve Vanbellingen in dezelfde wagen wel knap tweede in de 1000 Km van Palanga, samen met de Nederlander Marco Poland, een bekende naam uit de Supercar Challenge en de Belg Ward Sluys. Als Steve Vanbellingen en Bert Redant naar boven kijken, dan zien ze voor hen Barry Maessen in de Dodge Viper en teamgenoten Henk Thuis en Pim van Riet. Nog in de Divisie GT vinden we Ron Marchal in de Marchal Racing Aston Martin DBRS9 en vooral een absolute première voor de Supercar Challenge: de schitterende Volvo V8 Silhouette van het Belgische kampioenenteam Delahaye Racing. De wagen zagen we recent nog winnen in het voorprogramma van de 24 Uur van Spa. Het is de Fransman Pierre Etienne Bordet die zijn Marcos inruilt voor het Zweedse beest uit de Belgische stal.

Van Herk Racing - Mazda 3 SilhouetteVan Herk Racing - Mazda 3 Silhouette
Werner van Herck (Mazda 3 Silhouette) en Steve Matthijssen (Race Art Porsche 997) zijn dan weer de Belgische vertegenwoordigers in de fel betwiste divisie GTB. Beide rijders zouden na Zandvoort maar al te graag richting de top 5 in het kampioenschap opschuiven, waar ze nu nog broederlijk op zes en zeven staan. In hun klasse gaat de strijd vooraan tussen René Wijnen/Charlie Frijns (Lammertink Porsche 911), Kees Kreijne (DDG Motorsport Aston Martin) en Jacky van der Ende/Nelson van der Pol (Van Berlo Ford Mondeo V8).

Supercar Challenge press


   Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 24 augustus 2012 om 11:00


Andere publicaties op Racingworld.be...