NEC Formule Renault 2.0: Nieuwe overwinning voor Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne rijdt dit jaar naast de Formule Renault 2.0 Eurocup ook enkele wedstrijden voor het NEC kampioenschap. Zo ook dit weekend waar de Belg aan de start kwam van twee races op de Red Bull Ring en niet zonder succes. Vandoorne eindigde tweede achter zijn ploegmaat Riberas in de eerste race alvorens de tweede race te winnen.
Na tropische temperaturen bij de trainingen werden de wagens getrakteerd op een fikse onweersbui bij de start van race 1. De eenzitters vertrokken dan ook achter de safety-car, die na twee ronden het veld losliet. Alex Riberas liep ogenblikkelijk uit met Stoffel Vandoorne aan zijn achtervleugel geplakt. Door de lastige omstandigheden was het echter moeilijk om in te halen en beide rijders kwamen in deze volgorde over de lijn.

Uitslag race 1:
1. Alex Riberas
2. Stoffel Vandoorne
3. Gabriel Casagrande
4. Jake Dennis
5. Nyck de Vries

Nog steeds teisterde het slechte weer de Oostenrijkse omloop waardoor de race met een uur vertraging van start ging. Riberas stond voor de tweede maal op pole maar moest al snel in Vandoorne zijn meerdere erkennen. De Belg schoof in de eerste bocht al op van plaats drie naar twee om wat verder ook voorbij de leider te gaan. Vandoorne reed weg van het veld maar achter hem ontspon zich een mooi gevecht voor de tweede plaats tussen Riberas en de Vries. Beide kemphanen haakten in elkaar en gingen van de baan. Jake Dennis profiteerde van het incident om de tweede plaats te pakken, de Vries wist de schade te beperken en werd nog derde terwijl Riberas terugviel naar de zesde plaats. Jake Denis behoudt de leiding van het NEC kampioenschap.

Uitslag race 2:
1. Stoffel Vandoorne
2. Jake Dennis
3. Nyck de Vries
4. Josh Hill
5. Pierre Gasly


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 27 augustus 2012 om 12:00


Andere publicaties op Racingworld.be...