Zandvoort: Tweede race schitterende afsluiter van een prachtig weekend

VEKA Racing - Ferrari F458 GT2VEKA Racing - Ferrari F458 GT2
De tweede race van de Supercar Challenge tijdens het DTM-weekend op Circuit Park Zandvoort was een schitterende afsluiter van een prachtig weekend. De zege in de tweede race was voor de VEKA Ferrari 458 GT2 van Peter Versluis, voor de Mad&Daring Corvette C6.R van Danny Werkman en Diederick Sijthoff. De derde plek ging voor de tweede opeenvolgende dag naar het Belgische Ferrari-duo Franz Lamot en Bert Longin, die voor de zesde maal in acht wedstrijden champagne en bloemen mee naar België mogen nemen. Ook Steve Vanbellingen en Bert Redant sloten een moeilijk weekend op het podium af. Zij reden in de JR Motorsport BMW M3 Silhouette naar de derde stek in de Divisie GT, waar hun teamgenoten Henk Thuis en Pim van Riet met de zege gingen lopen. Jacky van der Ende en Nelson van der Pol wonnen in de Van Berlo Mondeo V8 de Divisie GTB, waarin Werner Van Herck op de meet een podium weggaf.
VEKA Racing - Ferrari F430 GT2VEKA Racing - Ferrari F430 GT2
Terechte vreugde bij Bert Longin en Franz Lamot in het kamp van VEKA Ferrari. De Leuvenaar startte sterk en reed in bijzonder moeilijke, want wisselende weersomstandigheden een mooie eerste helft van de wedstrijd: “Ik was goed gestart en kon aansluiting met de top 2 houden, terwijl ik een schitterend gevecht met mijn teamgenoot Peter (Versluis) leverde. Franz maakte het mooi af, wat ons een zesde podium in acht races oplevert, na de moeilijk start van het seizoen een zeer mooie revanche.”

Wim Lumbeeck en Rob Kamphues deden het met een negende plek algemeen beter dan op de eerste dag in de DVB Chrysler Viper. “Een mooi weekend, maar onze Chrysler is niet meer opgewassen tegen de meer moderne bolides vooraan”, wist Wim Lumbeeck.

Mad & Daring Racing - Corvette C6.RMad & Daring Racing - Corvette C6.R
In de Divisie Super GT is Diederick Sijthoff (Corvette) de leider in het kampioenschap.

In de Divisie GT stond er geen maat op de JR Motorsport BMW M3 Silhouette van Henk Thuis en Pim van Riet, die Barry Maessen in de Van Berlo Dodge Viper GT3 achter hun hielden. De verrassing kwam van Steve Vanbellingen en Bert Redant die na de pech van de voorbije dagen als laatste onderweg moesten, maar wel knap derde werden.

JR Motorsport  - BMW M3 SilhouetteJR Motorsport - BMW M3 Silhouette
“Ik kon profiteren van de moeilijke omstandigheden in het begin van de race om het veld op te rollen”, lachte Steve Vanbellingen. “Nu merk ik dat de combinatie rally en circuit dit seizoen een goede keuze was, want ik zocht zoals in de rally overal het grip op en dat loonde. Ik denk dat ik zevende of achtste algemeen lag bij de pitstop, ik ben dus heel tevreden.”

Pierre Etienne Bordet kende in de Delahaye Volvo S60 V8 minder geluk, want na een schuiver in de openingsronde, diende de Fransman in de Belgische Volvo op te geven met een stukke versnellingsbak. Bordet won uiteraard de eerste race in de Divisie GT.

Van Berlo Racing - Viper SRT10 GT3Van Berlo Racing - Viper SRT10 GT3
Jacky van der Ende en Nelson van der Pol waren dus primus in de Divisie GTB, na een hard bevochten race. Ze haalden het voor Erol Ertan in de Team RaceArt Porsche 997 GT3 Cup. De derde plaats leek met zekerheid weggelegd voor Werner van Herck in de Mazda 3, “maar ik deed het met de regen in de laatste ronde te rustig aan en verloor op de meet mijn plek, zonde...” Die derde plek was uiteindelijk voor de Lammertink Porsche 997 van René Wijnen en Charlie Frijns, met 5 honderdsten voorsprong op de Mazda-rijder uit Turnhout, die als vierde, Steve Matthijssen voor bleef.

De Supercar Challenge is er terug tijdens de 24 Uur van Zolder, met een meeting voor de Supersport, Sport 1 en Sport 2, terwijl de Divisies Super GT, GT en GTB terug van de partij zijn tijdens het Racing Festival in Spa op 13 en 14 oktober.

Tekst & foto's: Supercar Challenge press


   Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 27 augustus 2012 om 12:44


Andere publicaties op Racingworld.be...