Special Open Trophy & Dutch Radical Cup slaan handen in elkaar

Radical SR3RSRadical SR3RS
Nadat Henk Thuis (Radical BeNeLux) in 2011 en 2012 reeds enkele wedstrijden kwam proeven van de Special Open Trophy in zowel endurance als sprint kreeg de organisatie een positief rapport wat betreft organisatie, promotie en format. De gesprekken welke reeds maanden lopende waren kwamen in een stroomversnelling tijdens de voorbereidingen van de 24 HOURS of Zolder waar Radical BeNeLux en UK goed vertegenwoordigd zijn.
“Wij als constructeur van racewagens moeten ons kunnen concentreren op de verkoop en service van racewagens. Het organiseren van racewedstrijden en weekends is een vak apart en de troepen van BRI doen dat geweldig. Ik en onze Nederlandse klanten hebben aan den lijve mogen ondervinden dat alles op wieltjes loopt in de SOT en daarom sluiten we ons met de Dutch Radical Cup met onmiddellijke ingang aan bij de SOT troepen. Vanaf Zandvoort zijn we erbij bij zowel endurance als sprint, voor Assen zijn al onze klanten ook uitgenodigd. Tijdens de Formido Finale Races op Assen nodigen wij de SOT uit om buiten kampioenschap te komen deelnemen voor zij die zin hebben” aldus een tevreden Henk Thuis.

“Bij aanvang van de SOT in 2010 waren we rechtstreekse concurrenten van elkaar” aldus Dries Heyman, de man achter BRI en de Special Open Trophy. “ Beiden konden we de wagens goed gebruiken en Henk heeft perfect ingezien dat een samenwerking noodzakelijk was. Wij willen volle startvelden en hij wil wagens verkopen en verhuren, de perfecte combinatie. Door de samenwerking zal het nog spannender worden op de piste waardoor nog meer klanten zich aangetrokken zullen voelen een Radical of andere proto te kopen en deel te nemen. Onze bestaande format blijft ook in 2013 behouden en door de samenwerking komt er een aparte Radical merkentitel. Tevens nieuw in 2013 is dat er een Radical instapklasse komt met een nieuw type Radical voor teams en piloten welke hun eerste stappen willen zetten in de proto’s. Zo creëren we een perfecte doorstroom van de Super 7 Trophy over de proto light naar de nog sneller Sportscars en CN’s.

De deelnemers aan de Dutch Radical Cup kunnen dus vanaf vandaag inschrijven voor de SOT wedstrijden op Zandvoort tijdens de Nationale Oldtimers Days.

Tekst & foto: SOT press


   Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 31 augustus 2012 om 08:52


Andere publicaties op Racingworld.be...