BelgiŽ: Regen is spelbreker bij eerste vrije training

Zoals voorspeld werd was de regen van de partij bij de eerste vrije sessie op het circuit van Francorchamps. De meeste rijders beperkten hun aanwezigheid op de piste om alzo geen risico te nemen om hun wagen te beschadigen vlak voor de Grote Prijs. Het was dus aan de waaghalzen en rookies om de show te stelen en alzo vonden we op het einde bovenaan de tabellen Kobayashi voor Maldonado, Ricciardo en Vergne.
Regenbanden waren dus aangewezen bij het verkennen van de omloop van Francorchamps deze morgen. De meeste rijders brachten het grootste deel van de eerste vrije sessie dan ook door in hun pitbox, temeer daar er beter weer voorspeld wordt voor de komende dagen. Alonso reed slechts vier ronden en klokte af als tweeŽntwintigste. Zijn ploegmaat Massa hield het bij twee ronden en bezette de laatste plaats met een wagen die op het einde een verdachte rookpluim achter zich liet. Ook de McLaren en Lotus rijders kwamen nauwelijks in actie en we zien Hamilton, Button, RaÔkkŲnen en Grosjean terug op plaatsen 15, 16, 23 en 21. Van de toppers eindigde enkel Webber met de vijfde tijd vooraan, terwijl  Rosberg (zevende), Vettel (negende) en Schumacher (tiende) het ieder meer dan tien ronden volhield op de natte baan.

Snelste werd dus kamikaze rijder Kamui Kobayashi die met zijn Sauber een ronde aflegde in 2:11.389. Met twintig afgelegde ronden was de Jappaner bovendien de meest actieve rijder op de baan. Pastor Maldonado volgde als tweede snelste voor beide Toro Rosso rijders. Na Vettel kwam Perez op de zesde plaats en Williams testrijder Valtteri Bottas tikte als achtste aan achter Rosberg. Vitaly Petrov, die eerder deze week te horen kreeg dat hij niet langer moet rekenen op steun van Russische staatsbedrijven, liet zich opmerken door een veertiende tijd te rijden met zijn Caterham.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 31 augustus 2012 om 14:37


Andere publicaties op Racingworld.be...