24H Zolder: Prospeed Competition joins "The Battle"

De belangrijkste afspraak van het nationale circuitseizoen is zonder twijfel nog steeds de 24 Hours of Zolder. ProSpeed Competition kan dan ook niet op de afspraak in Limburg ontbreken. Het Belgische team doet daar voor een beroep op de Porsche 911 GT3-R in de kleuren van Century 21, Alcra Flash en Spike Communications. De viervoudige winnaar van de wedstrijd, Marc Goossens, vindt er zijn maatje Maxime Soulet terug… met wie hij al in 2007 won. De aanwezigheid van de snelle Bert Redant en Frédéric Bouvy, dit jaar de huisrijder van het team in het Belgische omloopkampioenschap, maakt dat de Porsche met startnummer #75 als één van de favorieten aan de start van de race verschijnt. In de ateliers van het Penders Porsche Centre Luik, werken Luc Goris en zijn team hard aan de laatste voorbereidingen. De strijd kondigt zich intens aan, met naast de vaste GT3-waarden, ook een hele reeks sterke Porsche 911 en een stevige afvaardiging van prototypes.
Rudi Penders (Team Principal): “De 24 Hours of Zolder heeft een prestigieus verleden. De proef moet blijven leven, ik denk dat alle spelers in de Belgische autosport dat ook vinden. De leefbaarheid en de geloofwaardigheid van de proef worden nu getoetst aan een mogelijk nieuw concept, waarbij een evenement zich aan de realiteit van de autosport vandaag moet aanpassen. ProSpeed Competition heeft altijd een langetermijnvisie verdedigt, uiteraard ook voor autosportevenementen. Eens te meer, sorry dat ik het zo benadruk, toont onze aanwezigheid aan dat wij aan onze relatie en engagementen met organisatoren, promotoren en de federatie heel veel belang hechten. ‘The Battle’? Zeker weten! De omloop in Limburg is heel veeleisend, waarbij de GT3′s dan wel favoriet zijn, maar ze hebben zeker bij voorbaat geen gewonnen spel. Er zijn uiteraard de andere Porsche 911, waarbij de Cup-versies heel betrouwbaar zijn, maar ook de nieuwelingen, de prototypes kunnen een ware bedreiging vormen. Hun pluimgewicht is zeker een pluspunt inzake verbruik en de slijtage van de remmen.

Marc Goossens (Porsche 911 GT3-R #75 – Rijder) : “Als ik heen en weer vlieg tussen België en de VS, dan is het omdat ik een vijfde maal wil winnen. De 24 Hours of Zolder is de meest beproevende uithoudingswedstrijd in Europa, zeker op technisch vlak. Ook de rijders hebben amper een oogwenk om tot rust te komen. Persoonlijk kijk ik er naar uit om weer met Maxime te werken, net zoals ik uitkijk naar de samenwerking met Bert en Frédéric. Het weekend van 8 en 9 september moet er echt genoten worden in onze box!”

Bert Redant (Porsche 911 GT3-R #75 – Rijder) : “Het is voor mij altijd een droom geweest om in de 24 Hours of Zolder te starten in perfecte omstandigheden. ProSpeed Competition is één van de beste teams van België, de Porsche 911 is een te duchten wapen in lange wedstrijden en mijn teamgenoten zijn stuk voor stuk toprijders. Iedere rijder zegt ‘ja’ tegen zo’n mogelijkheid! Uiteraard is de zege de ambitie en met minder dan een podium kan ik niet gelukkig zijn.”

Tekst en foto's: ProSpeed Competition press


   Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 31 augustus 2012 om 17:06


Andere publicaties op Racingworld.be...