Baltimore: Level 5 haalt volle buit binnen - Falken Tire Porsche primus in GTE

Level 5 - HPD ARX-03bLevel 5 - HPD ARX-03b
In de straten van Baltimore stond er dit weekend geen maat op Level 5 Motorsports. De equipe
rond Scott Tucker profiteerde maximaal van tegenslag in het kamp van hun directe en indirecte concurrenten, en behaalde zo een 1-2 in het algemene klassement. Christophe Bouchut en Scott Tucker zagen niet alleen hun naaste LMP2 rivaal, Conquest Endurance, vroeg in de race vooraan wegvallen met een stop&hold en later een kapotte ophanging, ook de drie LMP1's die aan de start stonden vielen een voor een vooraan weg. Opvallende derde was Ryan Dalziel die samen met teamgenoot Alex Popow in LMPC uitkwam.
Team Falken Tire - Porsche 911 GT3 RSRTeam Falken Tire - Porsche 911 GT3 RSR
Dat het een chaotische wedstrijd was wordt verder nog in de verf gezet door de vierde plek algemeen voor de winnaar in GTE. Voor het eerst dit seizoen ging de zege naar de Falken Tires Porsche van Wolf Henzler en Bryan Sellers. De hobbelige stratenomloop die gekenmerkt wordt door een grote verscheidenheid in ondergronden en gripniveaus leek niet alleen de Porsche maar ook de Falken rubbers op het lijf geschreven. Startende als zevende GTE nam Henzler  meteen een optie op de zege toen hij ongeschonden door de eerste bocht kwam, daar waar zijn concurrenten het wat te bont maakten. In de slotfase kwam Oliver Gavin in de kampioenschapsleidende Corvette #4 nog opzetten, maar dat bleef zonder gevolg.
 
SRT Viper GTS-R #93SRT Viper GTS-R #93
Nadat gisteren Dominik Farnbacher zijn Viper GTS-R in de muur pakeerde kwam vandaag enkel het exemplaar van landgenoot Marc Goossens in actie. De Viper maakt progressie en Goossens lag tijdens de laatste safetycar procedure in achtste (GTE) stelling. Bij de herstart ging het echter mis voor de Gelenaar toen met nog 6 minuten op de klok een Ferrari wou inhalen voor de zesde plek. Helaas kwam het tot een treffen tussen beide wagens en een bijhorende straf voor de Viper die zo uiteindelijk slechts als twaalfde GTE over de streep kwam.

Foto's: ALMS/Porsche


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ALMS op zondag 02 september 2012 om 23:36


Andere publicaties op Racingworld.be...