24 Hours of Zolder: Voorbeschouwing van de Supercar organisatoren

Deldiche Racing - Lotus 2/11 GT4Deldiche Racing - Lotus 2/11 GT4
Voor het eerst dit seizoen trekken de divisies Supersport, Sport 1 en Sport 2 van de Supercar Challenge Powered by Dunlop er alleen op uit. Het kampioenschap strijkt daarvoor neer op Circuit Zolder, met twee wedstrijden van 60 minuten: één donderdagavond en één zaterdagmiddag, beide uiteraard in aanloop naar de 24 Hours of Zolder. De wedstrijden van de Supersport, Sport 1 en Sport 2 waren tot dusver altijd spektakelstukken en dat zal ook nu weer niet anders zijn. De hamvraag is: zien we voor de tweede maal dit seizoen, na de zege van Luc de Cock in Zolder begin juli, een tweede algemene zege van een Belg?
Tijdens de Zolder Superprix kon Luc de Cock in zijn schitterende Lotus 2/11 GT4 een eerste maal op het hoogste schavotje kruipen. Zijn Lotus houdt duidelijk van de omloop in Belgisch Limburg en de Brusselse ondernemer is dan ook klaar voor een tweede zege in het seizoen 2012.

Supercar Challenge te Circuit ZolderSupercar Challenge te Circuit Zolder
In de Divisie Supersport is de strijd om de titel ondertussen in alle hevigheid losgebarsten. De Nederlandse broers en titelverdedigers Ferry en en Robin Monster tellen in hun Seat Leon Supercopa ondertussen 32 punten meer dan BMW-rijder Peter Hoevenaars, terwijl Koen Bogaerts en Pieter van Soelen, ook in een Beierse bolide, nog eens 8 punten meer achterstand tellen. Luc De Cock is de beste Belg op een zevende stek. Een gevaarlijke outsider op Zolder zal zonder meer Pierre-Yves Rosoux zijn. Hij deelt het stuur van een BMW 1 Reeks Silhouette S2 met Michael Damoiseaux.

“De Supercar Challenge spreekt meer en meer Belgen aan, want het zijn mooie races, met volle startvelden. Ik denk dat we met de BMW zeker een woordje gaan meespreken, zeker omdat we de piste in Zolder als onze broekzak kennen”, weet Pierre-Yves Rosoux.

Spork Racing Team - Seat Leon SupercopaSpork Racing Team - Seat Leon Supercopa
Alle andere Belgen in de Divisie Supersport zitten aan het stuur van een Spaanse bolide. Jimmy Adriaenssens/David Nye, Jonas De Kimpe/Vincent Van Paemel en Chris Voet/Bart van de Broeck zijn uiteraard trouwe aanhangers van de Seat Leon Supercopa. In de opgesomde volgorde staan ze ook op de plaatsen twee, drie en vier in de Divisie Seat Leon Supercopa.

“Ik ben blij dat we onderling kunnen strijden, al zijn de broertjes Monster voorlopig iets te snel voor ons”, weet Jimmy Adriaenssens. “Ons doel is dan ook om met de wagens van Spork de zilveren en bronzen medailles mee naar Antwerpen te nemen.”

Spirit Racing - Renault Clio RS 2.0 16VSpirit Racing - Renault Clio RS 2.0 16V
Leiders in Sport 1 en Sport 2 zijn respectievelijk John van der Voort en Priscilla Speelman in een BMW en Rob Nieman in een Renault Clio. In beide categorieën komen alsnog geen Belgen aan de start.

De wedstrijden van telkenmale één uur gaan van start donderavond om 18u40 en zaterdagmiddag om 12u25.

Tekst & foto: Supercar Challenge press


   Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 04 september 2012 om 21:01


Andere publicaties op Racingworld.be...