GT Tour: Navarra: Zeges voor ART McLaren en Sofrev Ferrari

ART GP - McLaren MP4-12C GT3ART GP - McLaren MP4-12C GT3
Na een zomerpauze van een goede twee maanden kwam het Franse nationale GT kampioenschap afgelopen weekend weer in actie. Voor de eerste en tevens enige keer dit seizoen steekt de GT Tour de Franse grens over om twee wedstrijden van een uur af te werken in het Spaanse Navarra. Op zaterdag ging de zege in race 1 naar de ART GP McLaren van Grégoire Demoustier en Ulric Amado, terwijl op zondag de Sofrev Ferrari van Morgan Moullin-Traffort en Fabien Barthez race 2 op zijn naam kon schrijven.
Race 1
Pro GT - Porsche 911 GT3-RPro GT - Porsche 911 GT3-R
Voor de eerste wedstrijd van het Spaanse weekend had Grégoire Demoustier zijn McLaren MP4-12C GT3 op de pole gezet en bij de start wist de ART GP deze positie ook meteen vast te houden om ze vervolgens nooit meer te zien bedreigd worden. Het duo Demoustier/Amado behaalt daarmee hun tweede opeenvolgend zege in het kampioenschap na ook de laatste race in Magny Cours begin juli op hun naam te hebben geschreven. Op vijf seconden achterstand werd de Pro GT Porsche van Beltoise en Hassid tweede, de blauwe 911 kon daarmee maar net de Audi R8 LMS ultra van Stéphane Ortelli en David Hallyday afhouden (+0.838s).
 
Race 2
Sofrev APS - Ferrari F458 ItaliaSofrev APS - Ferrari F458 Italia
De start van de race op zondag werd ontsierd door een crash tussen de ART GP McLaren, de AutoVitesse Lamborghini, de Sébastien Loeb Racing Mercedes en de JWS Audi. De winnaar van race 1 belandde daardoor meteen in het opgavepark. De zege ging ditmaal naar de Team Sofrev-ASP Ferrari van Morgan Moullin-Traffort en Fabien Barthez. De bekende voormalige keeper behaalde daarmee zijn eerste grote overwinning in een GT wagen. Het podium werd vervolledigd door beide Pro GT Porsches die al heel het seizoen vooraan te vinden zijn, het exemplaar van Laurent Pasquali en Franck Perera ging daarbij dat van Henry Hassid en Anthony Beltoise vooraf die in race 1 nog tweede werden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat deze laatsten hun leiding in het kampioenschap versterken met nog twee weekends te gaan.

Foto's: GT Tour


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT3 op maandag 10 september 2012 om 16:10


Andere publicaties op Racingworld.be...