Oschersleben: Derde overwinning voor Bruno Spengler

Bruno Spengler - BMW M3 DTMBruno Spengler - BMW M3 DTM
Bruno Spengler behaalde in Oschersleben zijn derde DTM overwinning van het jaar en klimt zo op naar de tweede plaats in het kampioenschap achter Gary Paffett. Deze laatste was trouwens de taaiste tegenstander van Spengler tijdens de race en zette de Canadees op het einde van de wedstrijd sterk onder druk. De Brit kwam uiteindelijk op minder dan een seconde na Spengler over de meet. Voor Audi werd het weer een moeilijk weekend en het merk met de vier ringen moest zich tevreden stellen met de zesde plaats van Rockenfeller. Na het verlies tegen Toyota in de 6 hours of Sao Paulo is dit een tweede opdoffer dit weekend voor Audi.
Met zijn overwinning maakt Spengler de strijd om het kampioenschap terug spannend maar de race zelf op Oschersleben bracht heel wat minder spanning. Bij de start kwamen nog verscheidene wagens met elkaar in aanrijding maar dan viel de race snel in zijn plooi en de top vier op de grid eindigde de race in dezelfde volgorde, hoewel Green in het begin van de race nog voorbij Paffett ging. Paffett kon Green al snel weer verschalken en de achtervolging op Spengler inzetten, maar de Brit strandde strandde op minder dan een seconde van de winnaar. Na Green pakte BMW ook de plaatsen vier en vijf met met Dirk Werner en RBM rijder Augusto Farfus. Priaulx in de tweede RBM BMW haalde de eindstreep niet.

Audi kwam niet verder dan de zesde plaats met Mike Rockenfeller, terwijl Ekström, Albuquerque en Scheider de top tien volmaken na de Mercedes van Wickens. Erger voor Audi is dat hun best geplaatste rijder in het kampioenschap, Edoardo Mortara, al snel van strijdtoneel verdween na een aanrijding met Schumacher.

Uitslag DTM Oschersleben 2012

1. Bruno Spengler (BMW M3)
2. Gary Paffett (AMG Mercedes C-Coupé) op 0;629
3. Jamie Green (AMG Mercedes C-Coupé) op 15;512
4. Dirk Werner (BMW M3) op 22;311
5. Augusto Farfus (BMW M3) op 24;423
6. Mike Rockenfeller (Audi A5) op 26;940
7. Robert Wickens (AMG Mercedes C-Coupé) op 33;737
8. Mattias Ekström (Audi A5) op 34;631
9. Filipe Albuquerque (Audi A5) op 42;943
10. Timo Scheider (Audi A5) op 44;852

Foto: BMW Motorsport


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op zondag 16 september 2012 om 20:35


Andere publicaties op Racingworld.be...