Voorlopige kalender voor 2013 uitgelekt

De F1 teams kregen in Singapore een ontwerp voorgelegd van de kalender voor volgend jaar. Het aantal races blijft op twintig staan maar Valencia wordt vervangen door de GP van Amerika op het circuit van New Jersey. De Grote Prijs van België staat gepland op 1 september.
Het betreft een voorontwerp voor de kalender van volgend jaar zoals die aan de F1 teams in Singapore werd voorgelegd. Het gaat hier dus om een voorstel dat nog moet goedgekeurd worden door de FIA tijdens de volgende globale vergadering op 28 september, maar aangenomen wordt dat het ontwerp zonder problemen zal goedgekeurd worden.

Het seizoen 2013 gaat opnieuw van start in Australië en telt terug 20 wedstrijden. De laatste GP wordt in Brazilië verreden op 24 november. Wel verwelkomen we de Grote Prijs van Amerika in New Jersey die de race in Valencia die kampte met financiële problemen, vervangt. Deze tweede race in de Verenigde Staten is evenals de GP van Korea en Singapore voorlopig opgenomen in de kalender in afwachting tot de contracten gefinaliseerd zijn.  De GP van Duitsland zal normaal op de Nürburgring plaats vinden, maar de moeilijkheden die de ring momenteel ondervindt zouden Eclestone er kunnen toe aanzetten om terug te keren naar Hockenheim. De GP van België zal weer tijdens het eerste weekend van september gereden worden.

Voorstel Formule 1 kalender 2013:

17 maart: Australië (Melbourne)
24 maart: Maleisië (Sepang)
14 april: China (Shangai)
21 april: Bahreïn (Sakhir)
12 mei: Spanje (Barcelona)
26 mei: Monaco (Monte Carlo)
9 juni : Canada (Montreal)
16 juni : Amerika (New Jersey)
30 juni : Groot-Brittannië (Silverstone)
21 juli: Duitsland (Nürburgring of Hockenheim)
28 juli: Hongarije (Hungaroring)
1 september: België (Spa-Francorchamps)
8 september: Italië (Monza)
22 september : Singapore (Marina Bay)
6 oktober: Japan (Suzuka)
13 oktober: Korea (Yeongam)
27 oktober: India (Buddh)
3 november : Abu Dhabi (Yas Marina)
17 november: Verenigde Staten (Austin)
24 november: Brazilië (Interlagos)


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 21 september 2012 om 20:37


Andere publicaties op Racingworld.be...