Sonoma: Muller en Tarquini vooraan bij de vrije trainingen

Eerst Muller en daarna Tarquini waren de snelste bij de vrije trainingen voor de WTCC race op de Sonoma Raceway. Yvan Muller plaatste zoals verwacht een Chevrolet bovenaan de tabellen na de eerste vrije training maar de Italiaan Gabriele Tarquini toonde zich de snelste in de tweede sessie echter zonder de tijd van Muller in de morgen te verbeteren.
Yvan Muller plaatste al vroeg in de eerste sessie zijn Chevrolet aan de top van de tabellen en de Fransman zou die plaats niet meer afstaan ondanks een verwoede poging van de Ford rijder Tom Chilton. Alain Menu was in zijn Chevrolet de enige andere rijder die onder de 1min.47 dook. Tarquini zette een vierde tijd neer voor de BMW van Michelisz. Robert Huff op de derde Chevrolet kwam niet verder dan de negende tijd. Verscheidene rijders hadden moeite om hun wagen op de stofferige baan te houden en de sessie moest zelfs onderbroken worden na een sortie van MacDowall. Coronel miste een groot deel van de training als gevolg van een aanrijding met zijn ploegmaat Cerqui.

In tegenstelling tot de eerste vrije sessie maakten verschillende rijders afwisselend aansprraak op de snelste tijd maar het was uiteindelijk Tarquini die het haalde echter zonder de tijd van Muller in de morgen te verbeteren. Muller was nu tweede snelste voor Monteiro, die aantoonde dat er ook met hem rekening gehouden moet worden al komt hij voor de laatste maal aan de start  met een Sunred Leon alvorens over te stappen op de Honda Civic. Boardman zette de met zijn Seat de vierde tijd neer voor de Chevrolet’s van Huff en Menu. De BMW’s haden het opnieuw moeilijk en verscheidene wagens van het Duitse merk zaten regelmatig naast de baan met als gevolg dat Michelisz als snelste BMW rijder slechts de twaalfde tijd liet opmeten.


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op zaterdag 22 september 2012 om 23:36


Andere publicaties op Racingworld.be...