Japan: McLaren en Red Bull weer vooraan bij de vrije trainingen

Mark Webber - Red Bull RacingMark Webber - Red Bull Racing
De laatste races waren het vooral McLaren en Red Bull die vooraan te vinden waren wat weer leidde tot heel wat speculaties. Beide merken zouden gebruik maken van een flexibele voorvleugel die bij hoge snelheden meer horizontal komt te staan en zo minder luchtweerstand ondervindt. Mogelijk onderzoekt de FIA de zaak maar ondertussen vinden wij beide merken weer vooraan na afloop van de vrije trainingen in Japan. Jenson Button en Mark Webber waren de snelste in respectievelijk de eerste en tweede vrije training.
Met een tijd van 1:34.507 was Jenson Button de snelste rijder in de morgen, op een droge piste bleef de Brit zijn teammaat Lewis Hamilton en Mark Webber voor. Beide Mercedessen volgen op P4 en P5 met Rosberg voor Schumacher, die gisteren aankondigde zich op het einde van het jaar terug te trekken uit de Formule 1. Kobayashi reed de zesde tijd voor Massa en de twee Force India’s, terwijl Alonso slechts de elfde tijd afklokte. Vettel bleef steken op een zeventiende plaats. Opvallend was ook de deelname van Giedo van der Garde die in de Caterham van Kovalainen mocht plaats nemen.

In de namiddag sessie gingen de tijden naar beneden en het was uiteindelijk Mark Webber die in 1:32.493 met zijn Red Bull de snelste ronde neerzette. Hamilton was opnieuw tweede snelste voor Sebastian Vettel, Hulkenberg, Alonso en Grosjean. Button pakte met zijn Mclaren ditmaal de zevende tijd. Di Resta beschadigde al vroeg in de sessie zijn wagen wanneer hij te wijd door een bocht ging en daarbij de controle over zijn wagen verloor met als gevolg dat er geen tijd achter de naam van de Schot stond. Ook Schumacher ging in de fout en plantte zijn wagen in de bandenmuur wat leidde tot een rode vlag situatie, waarna de sessie werd afgevlagd.


Foto: Pirelli


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 05 oktober 2012 om 18:05


Andere publicaties op Racingworld.be...