BMW onder de indruk van Maxime Martin

Maxime Martin - BMW M3 DTMMaxime Martin - BMW M3 DTM
Maxime Martin werkte eerder deze week zijn tweedaagse testsessie af waarvoor BMW hem had uitgenodigd op het circuit van Aragon. De Brusselaar kwam samen met voormalig GP2-rijder Fabio Leimer, huidig testpiloot Marco Wittmann en de Amerikaan Joey Hand in actie in Spanje. Martin nam ondermeer het stuur van de door Bart Mampaey gerunde RBM BMW en liet daarbij een goede indruk na. Vanzelfsprekend lag het niveau van de andere aanwezigen natuurlijk ook hoog en dus blijft het afwachten wie het Beierse merk een DTM-stuur zal aanbieden voor 2013.
Beiden hebben goed werk geleverd”, verklaarde BMW Motorsport directeur Jens Marquardt achteraf. “Het opzet was om hen de kans te geven om zich voor het eerst vertrouwd te maken met een DTM-wagen. Fabio en Maxime deden het zeer goed en al snel waren ze op een hoog niveau aan het rijden.” Ook Martin was vanzelfsprekend ten zeerste te spreken over de ervaring. “Het was een fantastische ervaring. Alles was nieuw, maar ik had de wagen al snel onder de knie. De aerodynamica, de carbon remmen en het gewicht waren het grootste verschil. De DTM-wagens hebben enorm veel neerwaartse druk en zijn ook zeer licht, wat maakt dat je echt heel veel later kan remmen dan in een GT-wagen.
 
Of onze landgenoot het felbegeerde zitje zal toegewezen krijgen, valt nog af te wachten, maar het lijkt er in ieder geval op dat BMW de Brusselaar naar waarde schat. Indien het BMW GTE programma met de Z4 er volgend jaar komt, dan lijkt ook deze piste een uitgelezen kans voor Martin.

Foto: BMW Motorsport


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in DTM op vrijdag 05 oktober 2012 om 18:24


Andere publicaties op Racingworld.be...