Superstars: Vallelunga: Kristoffersson wint tweemaal en pakt leiding in het kampioenschap

Superstars Series - VallelungaSuperstars Series - Vallelunga
Audi heeft de lijn van de kwalificatie kunnen doortrekken en won beide races voor de Superstars Series op het circuit van Vallelunga; De overwinning ging tweemaal naar de zweed Johan Kristoffersson die daarmee ook de leiding in het kampioenschap overneemt van Liuzzi. Deze laatste kon de schade nog beperken met een vierde en zevende plaats. Het was vooral Morbidelli die minder geluk kende en enkel de punten van een vijfde plaats pakte.
Kristoffersson - Audi RS5Kristoffersson - Audi RS5
Liuzzi schoot bij de start van race 1 vanuit de vierde startpositie weg als een pijl uit een boog en pakte de leiding. Echter niet voor lang, optimaal profiterend van zijn vierwielaandrijving ging Kristoffersson even later alweer voorbij de Mercedes en reed weg van het veld. Ook Schöffler kon met zijn Audi naar voor opschuiven en eindigde tweede. In de derde Audi klom Morbidelli op tot de derde plaats maar de Italiaan kreeg een drive-through voor een geforceerde passage op Liuzzi. Liuzzi vocht dan een fel gevecht uit met de BMW van Biagi voor de derde plaats, maar het was Biagi die won en op het podium mocht plaats nemen. Fisichella deed het niet slecht voor zijn eerste race in de klasse en kwam ondanks een brokstuk dat vastzat in zijn motorgrill, als achtste over de lijn met de Swiss Team Maserati.

Uitslag Race 1:

01. Johan Kristoffersson (Audi RS5)
02. Thomas Schoffler (Audi RS5)
03. Thomas Biagi (BMW M3)
04. Vitantonio Liuzzi (Mercedes C63 AMG)
05. Camilo Zurcher (Mercedes C63 AMG)
06. Max Mugelli (BMW M3)
07. Giovanni Berton (BMW M3)
08. Giancarlo Fisichella (Maserati Quattroporte)
09. Paolo Meloni (BMW M3)
10. Mauro Cesari (Maserati Quattroporte)
 
Giancarlo Fisichella - Maserati QuattroporteGiancarlo Fisichella - Maserati Quattroporte
De acht eersten van race 1 starten in omgekeerde volgorde voor race 2, maar dat deerde Kristoffersson niet, van op de achtste startplaats reed hij zonder problemen naar de leiding in acht ronden, een kleine excursie in de kant te na gelaten. Giovanni Berton werd bij zijn debuutweekend in de klasse tweede nadat hij heel even van de leiding proefde in het begin van de race. Ook een tweede BMW van het Dinamic team haalde het podium met de derde plaats van Max Mugelli. Op vier en vijf volgen de twee overgebleven Audi’s met Morbidelli die mooi terugkwam tot de vijfde plaats, na op het einde van de race nog voorbij Biagi te gaan. Liuzzi kon met een wagen die grip ontbeerde niet beter doen dan zevende plek maar pakt toch weer punten voor het kampioenschap.

Uitslag Race 2:

01. Johan Kristoffersson (Audi RS5)
02. Giovanni Berton (BMW M3)
03. Max Mugelli (BMW M3)
04. Thomas Schoffler (Audi RS5)
05. Gianni Morbidelli (Audi RS5)
06. Thomas Biagi (BMW M3)
07. Vitantonio Liuzzi (Mercedes C63 AMG)
08. Andrea Bacci (Mercedes C63 AMG)
09. Andrea Larinin (Mercedes C63 AMG)
10. Ferlito Domenico (Jaguar XF)


Foto's: Superstars Series


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 07 oktober 2012 om 23:42


Andere publicaties op Racingworld.be...